عوارضی که نگه داشتن باد شکم به دنبال دارد!

عمدتاً مردم به عنوان یک رفتار مؤدبانه و اجتماعی، عادت دارند باد روده خود را در مکان‌های عمومی نگه دارند، اما منع خروج این گازها ممکن است منجر به عواقب ناخوشایندی گردد.

نگه داشتن باد روده ممکن است باعث عوارض دردآور و مزاحم شود، که به مراتب ناراحت‌کننده‌تر از شرمندگی موقتی که ممکن است با رها کردن باد روده تجربه شود، باشد.

باد روده ناشی از فرآیندهای طبیعی دستگاه گوارش بدن است که به دلیل گازهایی که از باکتری‌های داخل روده‌ها و هوایی که بلعیده می‌شود، ایجاد می‌شود. وقتی باکتری‌ها غذای مصرفی را تجزیه و متابولیزه می‌کنند، گاز گوگردی آزاد می‌شود که باعث تولید بوی نامطبوع می‌شود. پزشکان اظهار داشته‌اند که باد روده ممکن است دلایل متنوعی داشته باشد، اما بیشتر اوقات به فرآیند گوارش یا بلعیدن هوا هنگام غذا خوردن و آشامیدن مرتبط است. این گازها هنگامی که انباشته می‌شوند، از دستگاه گوارش عبور کرده و در نهایت از طریق مقعد خارج می‌شوند.

با این حال، با اعمال فشار به عضلات مسئول بستن مقعد، می‌توان جلوی تخلیه فوری باد روده را گرفته و به تعویق انداختن آن را فراهم آورد. گرچه نگه داشتن باد روده در زمان‌های مختلف روز و شب آسیبی ندارد و به عنوان یک اقدام مؤدبانه محسوب می‌شود، اما این کار روزانه و منظم ممکن است با مشکلاتی همراه باشد.

آروغ زدن:

یکی از پیامدهای عجیب نگه داشتن باد روده، آروغ زدن است. این اتفاق به وقوع می‌پیوندد زیرا گاز انباشته شده در راست روده می‌تواند از دیواره‌های روده‌ها عبور کرده و با نفس خارج شود. این امر می‌تواند منجر به خروج گاز بی‌بو از دهان شود.

نفخ:

تجمع گاز در روده‌ها می‌تواند منجر به نفخ شود که ورم در شکم را افزایش داده و احساس پر بودن ناخوشایندی می‌کنید. این وضعیت ممکن است باعث قار و قور کردن شکم شود.

احساس درد:

باد روده می‌تواند عوارض دردآوری ایجاد کند، زیرا تجمع گاز و التهاب درون روده‌ها باعث ایجاد درد می‌شود.

سوء هاضمه:

نگه داشتن باد روده ممکن است باعث سوء هاضمه شود و درد یا ناراحتی در بخش فوقانی شکم ایجاد کند.

سوزش معده:

درد ناشی از سوء هاضمه می‌تواند به عنوان سوزش معده شناخته شود. این امر به دلیل حرکت اسید معده به سمت حلق ایجاد می‌شود و طعم ترش ناخوشایندی در دهان را به وجود می‌آورد.

دیورتیکولوز:

نگه داشتن باد روده می‌تواند باعث شکل‌گیری بیرون‌زدگی‌هایی از هوا در دستگاه گوارشی شود که در صورت تورم، ممکن است منجر به بیماری دیورتیکولوز شود. نشانه‌های این بیماری شامل درد در قسمت چپ پایین شکم، شکم دردی که بعد از خوردن تشدید می‌شود، یبوست، اسهال، وجود خون در مدفوع و نفخ است.