/

بهترین خوراکی ها برای روز های سرد

در ادامه این مطلب به رایج ترین ادویه ها و سبزی های معطری می پردازیم که به گرمابخشی بدن کمک می کنند که به ترتیب عبارتند از:

گشنیز

گشنیز تازه یا پودر برگ‌های خشک‌شده یکی از چاشنی‌های غذاهای زمستانی است. گشنیز علاوه بر تاثیر عالی در مقابله با بیماری‌های شایع نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا، در تسکین نفخ نیز موثر است. گشنیز تازه یا خشک را می‌توان در انواع سوپ و آش اضافه کرد.

زنجبیل

زنجبیل یکی از ادویه‌های گرمابخش است. ترکیب تند آن به‌نام جینجرول عملکرد ضدعفونی و ضدالتهاب دارد که به بهبود سرماخوردگی، سرفه، برونشیت و گلودرد کمک می‌کند. زنجبیل در بهبود حالت تهوع ناشی از بیماری‌های گوارشی ویروسی موثر است. زنجبیل را می‌توان به‌شکل دمنوش همراه با دارچین تهیه کرد یا به انواع غذاها و دسرها افزود.

سیر

ترکیبی به‌نام آلیل‌سولفید در سیر به درمان علائم سرماخوردگی مانند سرفه، تب، گلودرد یا گرفتگی بینی کمک می‌کند. سیر همچنین به‌دلیل ضدعفونی و ضدمیکروبی شهرت دارد. سیر همچنین بدن را گرم نگه می‌دارد و یک منبع آنتی‌اکسیدان عالی محسوب می‌شود.

میخک

میخک ادویه‌ای عالی در روزهای سرد زمستان است زیرا محرک قوی محسوب می‌شود. همچنین خواص ضددرد، ضدعفونی، ضدالتهاب و ضدویروس دارد که برای مقابله با بیماری‌های فصل سرما بی‌نظیر است. میخک را می‌توان به‌شکل کامل یا پودر در تهیه دمنوش استفاده کرد.

هل

هل گیاهی معطر است که علاوه بر طعم‌دهی به غذا در رفع گرفتگی مجاری تنفسی و بهبود ترشحات بینی مفید است. هل را می‌توان در تهیه انواع نان‌ و شیرینی، میوه تنوری به‌خصوص همراه سیب یا قهوه میل کرد.

دارچین

دارچین طعم عالی به غذاها می‌بخشد و تانن‌‌های موجود در آن خواص ضدعفونی بسیار مفیدی برای مبارزه با اختلالات روده و اسهال دارد. معمولا برای احساس گرمابخشی در روزهای سرد توصیه می‌شود دارچین به‌تنهایی یا همراه با گیاهان و میوه‌‌های خشک به‌شکل دمنوش تهیه گردد.

زردچوبه

زردچوبه در کنار رنگ خوشایندی که به غذاها می‌بخشد، در فصل سرما بسیار مفید است زیرا با سرماخوردگی و عوارض آن همچنین بیماری‌های التهابی و دردهای مفصلی ناشی از رطوبت زیاد مقابله می‌کند. شیر زردچوبه موسوم به شیر طلایی یکی از بهترین کاربردهای این ادویه است.

آویشن

آویشن منبع غنی از فنول است که ترکیبی با خواص ضدعفونی، ضداسپاسم، ضدویروس و خلط‌آور است. دمنوش آویشن معروف‌ترین دمنوش در روزهای سرد است که تاثیر عالی در مقابله با بیماری‌های مجاری تنفسی و بهبود گلودرد دارد. البته توصیه می‌شود آویشن شب‌‌ها میل نشود زیرا ممکن است در کیفیت خواب تاثیر بگذارد.

جوزهندی

مشکلات گوارشی یکی از عوارض بیماری‌‌های ویروسی زمستان است. افزودن جوزهندی به غذاها علاوه بر احساس گرمابخشی عالی که دارد در مقابله با حالت تهوع و اسهال ناشی از این بیماری‌ها مفید است. جوزهندی را می‌توان پودر کرد و در انواع غذاها به مصرف رساند.