طغیان «روتاویروس»، بیماری خطرناک کودکان

دکتر شمس‌الله نوری‌پور، رئیس بیمارستان کودکان مفید تهران درباره بروز علائم گوارشی ناشی از بیماری‌ ویروسی در کودکان اظهار کرد: «روتاویروس»‌ یک ویروس است که 9 گونه یا زیرسویه دارد که یکی از شایع‌ترین آنها، نوع A است که باعث عفونت گوارشی و بروز اسهال و استفراغ در شیرخواران و کودکان می‌شود.

مشاهده موارد تک‌گیری روتاویروس در بهار و تابستان

وی افزود: شیوع این ویروس بیشتر در فصل پاییز و زمستان دیده می‌شود اما در فصل بهار و تابستان نیز با موارد تک‌گیری این ویروس مواجه هستیم.

علائم ابتلا به روتاویروس چیست؟

نوری‌پور ادامه داد: مهم‌ترین علائم ابتلا به این ویروس،‌ استفراغ شیرخوار و کودک است که به‌دنبال آن، اسهال نیز بروز می‌یابد. در مبتلایان این ویروس،‌ اسهال از نوع آبکی و حجیم است.

خطرات ابتلا به روتاویروس در شیرخواران و کودکان

وی با هشدار نسبت به لزوم تشخیص و درمان به‌موقع علائم در کودکان گفت:‌ یکی از خطراتی که کودکان مبتلا به این ویروس را تهدید می‌کند بروز کم‌آبی بدن به‌دلیل اسهال و استفراغ است که در موارد شدید منجر به بروز مشکلات کلیوی و حتی مرگ می‌شود.

روتاویروس ویروس جدیدی نیست

رئیس بیمارستان کودکان مفید با یادآوری این‌که “همه‌ساله در جهان و ایران شاهد شیوع این ویروس‌ هستیم”، بیان کرد: در زمان حاضر مواردی که وجود دارد همه‌گیر نیست و به‌صورت تک‌گیر است و تشخیص ویروس بیشتر در مراکز تحقیقاتی انجام و بررسی‌های اپیدمیولوژیکی آغاز می‌شود.

راه انتقال ویروس گوارشی کودکان چیست؟

وی درباره نحوه انتقال روتاویروس تصریح کرد: ‌راه انتقال این ویروس دهانی ـ مدفوعی است به این معنا که اگر کودک یا شیرخوار دچار اسهال و دست‌های او آلوده شود می‌تواند ویروس را به دیگران منتقل کند. گاهی اوقات مادران هنگام تعویض پوشک کودک خود، دست‌های خود را به‌خوبی شست‌وشو نمی‌دهند و همین امر منجر به انتقال ویروس می‌شود؛ همچنین این ویروس می‌تواند از طریق سطوح و غذای آلوده منتقل شود، ازاین‌رو شست‌وشوی بهداشتی و کامل دست‌ها برای پیشگیری از انتقال ویروس اهمیت بسزایی دارد.

توصیه‌های بهداشتی به خانواده‌ها

رئیس بیمارستان کودکان مفید با تأکید بر لزوم رعایت بهداشت توسط اعضای خانواده خاطرنشان کرد: اگر کودکی دچار اسهال و استفراغ است باید سطوح و توالت ضدعفونی شوند و همچنین تا دو روز پس از قطع علائم، بهتر است کودک به مدرسه یا مهدکودک نرود تا کودکان دیگر دچار روتاویروس نشوند.

وی درباره راه پیشگیری از ابتلا به روتاویروس تأکید کرد:‌ خانواده‌ها حتماً از آب بهداشتی و غذاهای گرم برای کودکان استفاده کنند و از مصرف غذاهای مانده بپرهیزند و بهداشت دست‌ها را رعایت کنند.