/

برای داشتن شغلی با درآمد خوب، باید مدرک دانشگاهی داشت؟

دورانی که مدرک دانشگاهی تنها بلیت طلایی برای ورود به مشاغل پردرآمد بود، دیگر به پایان رسیده است. به تازگی در اتاق‌های هیئت مدیره و دپارتمان‌های منابع انسانی در سراسر جهان، الگوی جدیدی در حال ظهور است که اعتبار دانشگاهی را زیر سوال می‌برد.

طبق گزارش وضعیت استخدام مبتنی بر مهارت «TestGorilla» تقریبا ۷۳ درصد از شرکت‌ها در طول فرآیند استخدام از ارزیابی‌های مبتنی بر مهارت استفاده می‌کنند. این میزان نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد افزایش داشته است.

سه هزار کارمند و کارفرما در سراسر جهان در گزارش وضعیت استخدام مبتنی بر مهارت «TestGorilla» مورد بررسی قرار گرفته‌‌اند.

استخدام مبتنی بر مهارت در ایالات متحده رو به افزایش است. بسیاری از شرکت‌های بزرگ مانند گوگل، مایکروسافت، آی‌بی‌ام و اپل می‌گویند که برای استخدام نیروی کار ارایه مدارک دانشگاهی الزامی نیست.

این یک تغییر اساسی در نحوه تعریف و ارزش گذاری برای شایستگی نیروی کار است. اما چه چیزی باعث این تغییر نگرش شده است؟

کارفرمایان با این رویکرد می‌توانند در میان گزینه‌های بیشتری کارمندان خود را انتخاب کنند و باعث می‌شود که شرکت‌ها از پتانسیل کامل نیروی کار برخوردار شوند.

بررسی‌ها نشان داده است که استفاده از این رویکرد در استخدام، باعث می‌شود شرکت‌ها افراد با استعداد را سریع‌تر پیدا کنند، هزینه‌های استخدام را کاهش دهند و تیم‌های متنوع‌تر و متعهدتری ایجاد کنند.

با این حال استخدام مبتنی بر مهارت اغلب برای مشاغل فنی در نظر گرفته می‌شود و نه مشاغل دیگر که اغلب نیاز به تحصیل دارند. در نتیجه استخدام براساس مدرک همچنان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد بود به ویژه در مشاغلی در حوزه حقوق، بهداشت و سایر مشاغل که به یک پایه نظری محکم یا آموزش تخصصی نیاز دارند.

شرکت‌ها ممکن است در مشاغلی مانند امور مالی یا کسب و کار، افرادی را ترجیح دهند که مدرک مرتبط در این زمینه داشته باشند اما در عین حال اکثر آنها بر تجربه و مهارت‌های عملی مانند مدل‌سازی مالی یا تجزیه و تحلیل داده‌ها تأکید زیادی دارند.

استخدام مبتنی بر مهارت در صنایع بزرگ‌تر مانند مشاغلی در حوزه تکنولوژی جدی‌تر گرفته می‌شود. پیشترفت‌های سریع در دنیای تکنولوژی و تغییر و تحول در این مشاغل باعث می‌شود مهارت‌های خاص و به روز مهم‌تر از پیش‌زمینه‌های آکادمیک باشد.