آیا میخواهید چربی دور شکم خود را کاهش دهید، اما از انجام ورزش خسته میشوید یا وقت کافی برای آن ندارید؟ نگران نباشید! میتوانید بدون نیاز به رفتن به باشگاه یا دویدن، با ایجاد تغییرات کوچک در تغذیه و سبک زندگی، چربی اضافی در ناحیه شکم را کاهش دهید.
مصرف غذاها به صورت کم و مکرر
استفاده از وعدههای غذایی کوچکتر و متناوب حاوی پروتئین و کربوهیدرات پیچیده مهم است. مواد غذایی مانند مرغ، برنج قهوهای و سبزیجات غیرنشاستهای از جمله بروکلی و اسفناج مفید هستند.
بیشتر بخوابید تا کمتر بخورید
کمبود خواب ممکن است باعث افزایش اشتها شود. سعی کنید هر شب حداقل 7 تا 8 ساعت خواب کنید.
میزان کافی آب بنوشید
روزانه حداقل 6 تا 8 لیوان آب مصرف کنید. نوشیدن مقدار کافی آب به سوزاندن کالری کمک میکند.
لذت بردن از مصرف کربوهیدراتهای سالم
از کربوهیدراتهای سالم مانند غلات استفاده کنید، زیرا فیبر موجود در آنها باعث احساس سیری طولانیتر میشود.
تغییر در مصرف قند
میزان مصرف قند را کاهش دهید و به جای آن از میوههای تازه استفاده کنید. قند ممکن است باعث ذخیره چربی اضافی در ناحیه شکم شود. اگر دل به خوراکی شیرین دارید، از میانوعدههایی مثل موز با کره بادام آجیل یا مخلوط کردن ماست یونانی با توتها و انجماد برای چند ساعت استفاده کنید.
دوست شدن با پروتئین
مصرف پروتئین باعث احساس سیری شده و احتمال از دست دادن عضله در زمان کاهش وزن را کاهش میدهد. در این زمینه، میتوانید از منابعی مانند ماهی، تخم مرغ، لبنیات، لوبیا و عدس استفاده کنید.
نخوردن صبحانه را نادیده بگیرید
صبحانه نخوردن باعث میل به مصرف بیشتر غذا در طول روز میشود. حتی یک کاسه ماست و میوه میتواند یک شروع سالم برای روز باشد بدون افزایش کالری.
همیشه غذاهای کم چرب را انتخاب نکنید
غذاهای کم چرب اغلب حاوی مقدار زیاد قند هستند که ممکن است شما را به مصرف بیشتر غذا وادار کند. مثلاً ماستهای کم چرب ممکن است فوقالعاده قندی باشند، که باعث افزایش میل به میانوعدههای بیشتر میشود. در حالی که ماست یونانی پرچرب کمترین مقدار قند را دارد و احتمالاً شما را سیرتر نگه میدارد.
کالریها را تا آخر هفته ذخیره نکنید
کالری ذخیره نکنید تا در آخر هفته همه را مصرف کنید. این کار ممکن است باعث مصرف بیشتر از حد در آخر هفته شود. به برنامههای آخر هفتهتان زودتر نگاه کنید و ارزیابی کنید کدام وعدههای غذایی را سالمتر انتخاب کنید.
تغییر در عادتهای قدیمی
با پیشرفت سن، بدن تغییر میکند، بنابراین انتظار نداشته باشید که مثل گذشته غذا بخورید و وزن کم کنید. با بالا رفتن سن، متابولیسم کاهش مییابد و در دوران یائسگی، به دلیل تغییرات هورمونی، افزایش وزن ناگهانی ممکن است رخ دهد.