/

بیشترین فرصت های کاری در کدام کشورهای اروپایی و چه حوزه‌هایی است؟!

بازار کار اروپا با وجود آنکه نشانه‌هایی از بهبود وضعیتش پس از بحران شیوع ویروس کرونا دیده می‌شود اما همچنان جذب نیروی کار در برخی حرفه‌ها و در بخش‌هایی از اقتصاد به دشواری صورت می‌گیرد.

آخرین آمارهای منتشرشده نشان می‌دهد که تعداد فرصت‌های شغلی پُر نشده رو به کاهش است و در مقابل آمار افرادی که مشغول به کار شده‌اند افزایش یافته است. بر همین اساس نرخ فرصت‌های شغلی موجود در سه ماهه دوم سال جاری از ۲.۸ درصد در سه ماهه نخست سال به ۲.۷ درصد رسید.

با این حال نگاه کلی‌تر به بازار کار اروپا نشان می‌دهد که میزان تقاضا برای نیروی کار بیش از عرضه است و نرخ فرصت‌های شغلی که نیروی کاری برای آنها جذب نشده است هر سال افزایش می‌یابد.

کمیسیون اروپا در گزارش خود از کمبود نیروی کار و ناهمخوانی مهارت‌های نیروی کار با تقاضای بازار سخن گفته است.

از یک سو ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و از سوی دیگر کمبود نیروی کار برای جایگزینی افرادی که بازنشسته می‌شوند به وضعیت کنونی دامن زده است.

کمیسیون اروپا تخمین می‌زند که کمبود نیروی کار در کشورهای عضو اتحادیه اروپا افزایش یابد و جمعیت مشغول به کار از ۲۶۵ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ به ۲۵۸ میلیون نفر در سال ۲۰۳۰ برسد.

کدام کشورها با بیشترین میزان کمبود نیروی کار روبرو هستند؟

در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا که آمارشان در اختیار یورواستات (اداره آمار اتحادیه اروپا) قرار گرفته است کشور هلند دارای بیشترین فرصت‌های شغلی پُر نشده است.

صاحبان کار برای ۴.۷ درصد از کل مشاغل در هلند همچنان به دنبال نیروی کار هستند. در مقابل بلغارستان و رومانی با کمترین میزان کمبود نیروی کار روبرو هستند.

مشاغلی که بیش از حرفه‌های دیگر در آگهی‌های اینترنتی برای آنها تقاضای جذب نیروی کار وجود دارد توسعه‌دهنده نرم‌افزار و دستیار فروش است.

فرصت‌های شغلی در بخش‌های تبلیغ، بازاریابی و تولید نیز با کمبود نیرو روبرو هستند. جستجوی زیادی نیز برای جذب نیروی کار در بخش‌های مهندسی، پژوهش و توسعه صورت می‌گیرد.

آیا کمبود نیروی کار در اروپا باعث خالی ماندن فرصت‌های شغلی می‌شود؟

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که دلیل پُر نشدن فرصت‌های شغلی در اروپا کمبود نیروی کار ماهر است.

بنا به آمار یورواستات بیش از ۷۵ درصد شرکت‌ها در اتحادیه اروپا برای جذب نیروی کار با مهارت‌های مورد نیاز خود با مشکل روبرو هستند. امری که رشد اقتصادی اتحادیه اروپا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

هدف از تصویب قانون جدید مهاجرت در آلمان جذب نیروی کار ماهر از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا بود. دولت دانمارک نیز با اعطای ویزای سه ساله به آن دسته از دانشجویان خارجی که به دنبال کار در این کشور هستند موافقت کرده است.

این در حالی است که بیش از ۲۷ میلیون نفر از شهروندان اتحادیه اروپا که در سن فعالیت حرفه‌ای هستند همچنان یا بیکار هستند و یا در مشاغل کم درآمد با نیاز به مهارت کم و نیمه وقت مشغول به کار شده‌اند.

نرخ بیکاری در اروپا از سال ۲۰۲۰ تاکنون سیر نزولی داشته است.