طبق نظر اطباء، یک آزمون ساده میتواند نشان دهد آیا شما دچار آپاندیسیت هستید یا خیر. اگر در هنگام پریدن درد شما افزایش یابد، باید به دنبال کمک پزشکی بگردید.
آپاندیس، عضوی به طول ۵ تا ۱۰ سانتیمتر است که به روده بزرگ متصل میشود. اگر این عضو التهاب بگیرد، باعث درد شدیدی میشود و باید به سرعت با جراحی از بین برود.
به گفته دکتر جنیفر شو، متخصص اطفال، فرض آزمایش این بوده که آیا شما صفاق ملتهب را تکان دهید، درد خواهید داشت؟
این آزمون، به ویژه برای تشخیص آپاندیسیت در کودکان مفید است. اگر آنها بپرند و درد داشته باشند، ممکن است نشانهای از این بیماری باشد.
تحقیقاتی در مورد آزمون پرش انجام شده است. دقت این آزمون حدود ۷۰ درصد بوده که اگرچه دقت خوبی محسوب میشود، اما آزمون کامل و بینقصی نیست.
آپاندیسیت ممکن است ناشی از عفونتهای مختلف ویروسی، باکتریایی یا انگل در دستگاه گوارش شود.
همچنین، ممکن است زمانی رخ دهد که لوله متصلکننده روده بزرگ و آپاندیس توسط مدفوع مسدود شده باشد. علاوه بر این، تومورها میتوانند باعث آپاندیسیت شوند.
در صورت پاره شدن آپاندیس که میتواند بسیار تهدیدکننده و خطرناک باشد، درمان سریع بسیار مهم است. در اکثر موارد، جراحان آپاندیس را با عمل آپاندکتومی خارج میکنند.
دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چرا انسانها به آپاندیس نیاز دارند، اما برداشتن آن به افراد آسیبی نمیرساند.
علل بروز آپاندیسیت مشخص نیستند، اما تصور میشود که علت آن چیزی بوده که باعث مسدود شدن ورودی این عضو میشود.
علائم آپاندیسیت شامل احساس درد در معده که به سمت راست شکم منتقل میشود و تشدید میشود.
فشار دادن این ناحیه، سرفه یا راه رفتن، همگی میتوانند درد را بدتر کنند. علائم دیگر آپاندیسیت، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، اسهال و تب هستند.
آزمونهای دیگری وجود دارند که میتوانید آنها را برای تشخیص آپاندیسیت انجام دهید.
دراز کشیده و روی ربع چپ-پایین شکم خود فشار وارد کنید. آیا در ربع راست-پایین دردی احساس میکنید؟
اگر پاسختان مثبت است، این احتمال وجود دارد که به آپاندیس شما دچار التهاب شده باشد.
یا اگر آپاندیس را در ربع پایین-راست فشار دهید، آیا هنگام رها کردن درد بیشتری دارید؟ درد بازگشتی، نشانه دیگری از وجود مشکل در آپاندیس است.