افراد زیادی هستند که در ظاهر کاملاً خوشحال و راضی به نظر میرسند اما در لایه زیرین احساسات خود عمیقاً غمگین هستند.
آنچه در ادامه آمده چند نمونه از رفتارهای نامحسوسِ اغلب افرادی است که در زندگی خود ناراضی هستند اما تمام تلاش خود را میکنند تا آن را مخفی نگه دارند.
۱. اغلب نقاب «همیشه شاداب» بر چهره دارند
آنها همیشه جوک میگویند، همیشه لبخند به لب دارند و همیشه آمادهاند تا حال و هوای دیگران را عوض کنند.
اما با نگاهی دقیقتر احتمالاً متوجه میشوید که نشاط آنها اجباری به نظر میرسد. گویی در حال نمایش دادن هستند.
این به این معنی نیست که هر فرد شادی که میبینید در لایههای عمیقتر غمگین است. اما اگر اینطور به نظر میرسد که یک نفر همیشه خوشحال است میتواند نشانه این باشد که از این مثبت بودن به عنوان نقابی برای پنهان کردن احساسات واقعی خود استفاده میکند.
۲. به سرعت سوالات شخصی را منحرف میکنند
این افراد به سوالات دم دستی پاسخی گذرا و کلی میدهند اما وقتی سعی میکنید عمیقتر شوید به سرعت موضوع را تغییر میدهند یا شوخی میکنند تا فضا عوض شود.
این رفتار نامحسوس نشانه واضحی است که یک فرد در تلاش است چیزی مثل ناراحتیاش را پنهان کند.
۳. همیشه سرشان شلوغ است
در نگاه اول ممکن است بسیار باانگیزه و بلندپرواز به نظر برسند اما در بسیاری از مواقع افراد برای فرار از مواجهه با احساس ناراحتی خود به سراغ مشغلههای مختلف میروند.
اینکه یک نفر همیشه سرش شلوغ باشد نه عادی است و نه به نفع سلامت او و این مطمئنا یکی از رفتارهای ظریفی است که افراد برای پنهان کردن ناراحتی خود به کار میبرند.
۴. مشکل خواب دارند
افرادی که در باطن ناراحت هستند اغلب با مشکلات خواب دست و پنجه نرم میکنند. این مشکلات میتواند به صورت بیخوابی، خواب ناآرام یا حتی خواب زیاد ظاهر شود.
مثل این است که آشفتگی درونی به آنها اجازه استراحت نمیدهد، حتی زمانی که از نظر جسمی خسته هستند. یا از سوی دیگر ممکن است از خواب به عنوان راه فراری از زندگی خود استفاده کنند.
در هر صورت مشکلات خواب میتواند نشانه این باشد که در زیر سطح یک جای کار میلنگد.
۵. علاقه خود را به چیزهایی که زمانی دوست داشتند از دست میدهند
وقتی کسی ناراحت و از زندگی ناراضی است اغلب علاقهاش را نسبت به کارهایی که زمانی برایش لذتبخش بود از دست میدهد.
این بیعلاقگی به کارهای لذتبخشِ گذشته، نشانهای ظریف و در عین حال قوی از ناراحتیِ پنهان است. گویی اشتیاق این افراد برای زندگی کم کم محو میشود.
۶. تصمیم گیری برایشان مشکل است
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما واقعیت دارد. وقتی کسی عمیقاً ناراحت است اغلب در تصمیمگیری مشکل دارد؛ بزرگ یا کوچکش مهم نیست. چنین فردی شروع به زیر سوال بردن خود میکند، بیش از حد فکر میکند و اغلب در حالت بلاتکلیفی به سر میبرد.
گویی این افراد دیگر به قضاوت خود اعتماد ندارند. آنها از انتخاب اشتباه میترسند و درنتیجه هیچ انتخابی نمیکنند.
۷. بیش از حد از خود و دیگران انتقاد میکنند
تشخیص اینیکی ممکن است کمی دشوار باشد. افراد ناراضی اغلب ناراحتی خود را در قالب انتقاد به سمت خود و دیگران هدایت میکنند. آنها ممکن است خود را بسیار پایین بیاورند یا به کوچکترین چیزها در افراد دیگر انتقاد کنند.
رفتار بیش از حد انتقادی چیزی بیشتر از کمالگرا بودن یا داشتن استانداردهای بالاست و میتواند نشانهای ظریف از ناراحتی عمیقتر و پنهان باشد.
۸. از تعاملات اجتماعی کناره میگیرند
افرادی که ناراضی هستند اغلب از حلقههای دوستی خود فاصله میگیرند، دعوتها را رد میکنند و بهطور کلی کمتر ارتباط برقرار میکنند. اینطور نیست که به دوستان خود اهمیت ندهند، فقط احساس میکنند برای پوشیدن آن ماسک پرنشاط همیشگی توان احساسی ندارند.
به یاد داشته باشید که این رفتار چیزی بیش از درونگرا بودن یا نیاز به تنهایی است و میتواند نشانهای ظریف اما قوی از ناراحتی پنهان باشد.
سخن پایانی
ناراحتی به خصوص زمانی که پنهان باشد میتواند بار سنگینی بر دوشتان بگذارد. مهم است که به یاد داشته باشید اشکالی ندارد که حالتان خوب نباشد و اشکالی ندارد که به دیگران اجازه بدهید ببینند حالتان خوب نیست.
با صادق بودن با خودتان در مورد احساساتتان شروع کنید. علت ناراحتیتان را جستجو کنید. پس از شناسایی منبع ناراحتی میتوانید بر روی راهحلهای موجود برای رفع آن تمرکز کنید.
منبع: روزیاتو