دغدغههای مالی ناشی از احساس ناتوانی در برآورده کردن نیازها و تأمین معیشت، به طور بیشتر از آنچه قبلاً تصور میشد، سلامتی افراد را تهدید میکند. یک مطالعه انجام شده در انگلستان نشان میدهد که فشارهای مالی با تغییرات بلندمدت در شاخصهای کلیدی سلامتی مرتبط هستند، از جمله تأثیرات مهم بر سیستم ایمنی، سیستم عصبی، و سیستم هورمونی.
تحقیقات انجامشده توسط دانشمندان در کالج لندن و کینگز کالج انگلستان نشان میدهد که استرسهای مزمن، از جمله فشارهای مالی، مراقبت، ناتوانی جسمی، سوگ، بیماری، و طلاق، بر سلامتی افراد تأثیر میگذارند. از بین این عوامل، فشارهای مالی به عنوان خطرناکترین تأثیرات درازمدت را ایجاد میکنند.
دادههای این تحقیق از بررسی وضعیت سلامت 5000 بزرگسال بالای 50 سال گردآوری شده است و نشان میدهد که افرادی که به طور مداوم با استرس مالی روبرو هستند، در مقایسه با آنهایی که استرس کم یا متوسط دارند، با 61 درصد بیشتر در معرض خطرات سلامتی قرار میگیرند. افرادی که استرس مالی را به عنوان عامل استرسزا گزارش میکنند، حتی نزدیک به 60 درصد بیشتر احتمال دارند که در طول 4 سال آینده با خطرات تهدیدکننده سلامتی مواجه شوند. هر افزایش در استرس، مانند طلاق، احتمال خطر را به میزان 19 درصد افزایش میدهد.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که استرس مالی، سوگ، و بیماریهای طولانیمدت، تغییرات بلندمدتی را در سیستم ایمنی و شاخصهای زیستی عصبی-هورمونی ایجاد میکنند. این نتایج به وضوح نشاندهنده تأثیرات فیزیکی دائمی استرس مزمن بر سلامتی افراد میباشد.