معاون دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام ابتلای ۶۰ درصد ایرانیها به اضافهوزن و چاقی، نسبت به مصرف داروهای لاغری دستساز هشدار داد.
دکتر علیرضا مهدوی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم به مناسبت سیزدهمین بسیج ملی تغذیه با عنوان «شیوع چاقی در کشور» اظهار کرد: حدود 60 درصد از افراد بالای 18 سال در کشور چاق هستند و یا اضافهوزن دارند.
تأثیر چاقی بر بروز انواع بیماریها
وی ادامه داد: روند چاقی در کشور ما در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است و چاقی و کمتحرکی باعث بروز انواع بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت، فشار خون، برخی انواع سرطانها، سکتههای قلبی و مغزی میشود.
تأثیر فعالیت بدنی 150 دقیقهای بر کاهش بروز بیماریها
مهدوی افزود: داشتن سبک زندگی سالم و فعالیت بدنی کافی، باعث کاهش خطر ابتلا به این بیماریها در افراد دچار اضافهوزن میشود. داشتن فعالیت بدنی با شدت متوسط تا زیاد به مدت 150 دقیقه در سه تا پنج نوبت طی هر هفته باعث بهبود سیستم گردش خون، افزایش کارایی قلب و عروق، بهبود عملکرد سلولها و کاهش مقاومت به انسولین و درنتیجه جلوگیری از بروز دیابت میشود.
وی با بیان اینکه پیروی از رژیم غذایی سالم نیز به کاهش وزن و بهبود عملکرد ارگانهای مختلف بدن کمک میکند، تصریح کرد: افراد برای داشتن وزن مناسب و بهبود عملکرد سلولهای بدن خود باید از مصرف گوشت قرمز و چربیهای اشباع پرهیز و از گوشت سفید و چربیهای غیراشباع استفاده کنند.
کاهش 5 تا 7 درصدی وزن بدن باعث کاهش قند و فشار خون میشود
وی با بیان اینکه کاهش 5 تا 7 درصدی وزن بدن در افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی منجر به نتایج بسیار مثبتی در سلامتی افراد میشود، با ارائه مثالی گفت: قند خون افراد دچار پیشدیابت، در صورت کاهش 5 تا 7 درصدی وزن بدن در محدوده طبیعی قرار میگیرد و در افراد مبتلا به فشار خون بالا نیز کاهش وزن روی کاهش فشار خون مؤثر است.
خطر استفاده از داروهای لاغری دستساز
تأثیر دمنوشهای لاغری فضای مجازی ثابت نشده
وی تأکید کرد: همچنین تأثیر استفاده از بسیاری از دمنوشهایی که در فضای مجازی برای لاغری تبلیغ میشوند به اثبات نرسیده و افراد با رعایت اصل تعادل در مصرف مواد غذایی، کاهش مصرف چربی، افزایش استفاده از میوه و سبزیجات و کاهش انرژی دریافتی روزانه، میتوانند وزن خود را کاهش دهند.