قرص ضد بارداری باعث لخته شدن خون نمی شود. با این حال، با افزایش خطر لخته شدن خون همراه است. دادههای اتحادیه ملی لختههای خون نشان میدهد که قرصهای ضدبارداری خاص میتوانند خطر ابتلا به لخته خون را حدود سه تا چهار برابر افزایش دهند.
همانطور که در راهنمای خود درباره عوارض جانبی کنترل بارداری توضیح دادیم، لخته شدن خون ناشی از قرص های ضد بارداری بسیار نادر است. تحقیقات نشان می دهد که از هر 1000 زنی که در سال از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند، تنها یک نفر دچار لخته می شود.
این بدان معنی است که خطر لخته شدن خون در هنگام استفاده از قرص بسیار کم است.
با این حال، آگاهی از خطرات سلامتی که میتواند خطر لخته شدن خون یا سایر عوارض جانبی قلبی عروقی ناشی از قرص را افزایش دهد، هنگام ورود به نیمه دوم سی سالگی، مهم است.
اگرچه این خطر در 30 سالگی کم است، لخته شدن خون، حملات قلبی و سایر مشکلات جدی قلبی عروقی با افزایش سن به طور قابل توجهی شایع تر می شود.
اگر فشار خون بالا دارید یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید، هنگام بحث در مورد کنترل بارداری، مهم است که به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر سیگار نمی کشید
اگر شما فردی غیر سیگاری و بدون سابقه فشار خون بالا، لخته شدن خون، ترومبوز ورید عمقی، دیابت، سرطان سینه یا سایر شرایط سلامتی هستید، استفاده از کنترل بارداری پس از رسیدن به سن به طور معمول برای شما کاملا بی خطر است. سی و پنج.
برای ایمن بودن، ایده خوبی است که از تولد 35 سالگی خود به عنوان فرصتی برای تماس با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود و بحث در مورد استفاده از کنترل بارداری استفاده کنید.
بسته به سابقه سلامتی شما، ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی به شما این امکان را میدهد که به طور معمول از قرص، پچ یا سایر روشهای پیشگیری از بارداری استفاده کنید.
از طرف دیگر، اگر یک عامل خطر برای یک بیماری یا شرایط خاص دارید، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است یک نوع جایگزین از کنترل بارداری را توصیه کند.
اگر سیگار می کشید
اگر سیگار می کشید، استفاده از قرص های ضدبارداری پس از رسیدن به سن 35 سالگی می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سکته مغزی یا حمله قلبی را افزایش دهد.
این خطر به ویژه در صورت استفاده از نوعی ضدبارداری که حاوی استروژن است، مانند قرص های ترکیبی ضد بارداری، زیاد است. اگر سیگار می کشید، مهم است که در مورد استفاده از قرص های ضد بارداری با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که ایمن هستید.
بسته به نیازها و سابقه سلامتی شما، ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما ممکن است یک نوع جایگزین از کنترل بارداری را توصیه کند که احتمال کمتری برای ایجاد مشکلات قلبی عروقی دارد.
آیا در مورد خطرات سلامتی سیگار در حین استفاده از کنترل بارداری نگران هستید؟ راهنمای ما در مورد کنترل بارداری و استعمال دخانیات به جزئیات بیشتری در مورد اینکه چگونه سیگار میتواند بر سلامت شما بهعنوان استفادهکننده از کنترل بارداری هورمونی تأثیر بگذارد، و همچنین آنچه میتوانید برای مدیریت این خطرات انجام دهید، میپردازد.
اگر شرایط بهداشتی دیگری دارید
حتی اگر غیرسیگاری هستید، ادامه استفاده از قرصهای ضدبارداری فعلیتان بعد از 35 سالگی، در صورتی که شرایط سلامتی دارید، ایمن نباشد.
اگر سابقه فشار خون بالا یا سایر مشکلات قلبی عروقی دارید، مهم است که با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد خطرات ادامه استفاده از کنترل بارداری صحبت کنید.
برای کاهش خطر سکته مغزی یا لخته شدن خون، پزشک ممکن است یک قرص حاوی پروژسترون یا ضد بارداری غیر هورمونی را توصیه کند.
سایر شرایط سلامتی که می تواند بر ایمنی کنترل بارداری بعد از 35 سالگی تأثیر بگذارد عبارتند از دیابت، بیماری کبد و سردردهای میگرنی.
اگر هر یک از این شرایط به شما مربوط است، مطمئن شوید که آنها را با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در میان بگذارید تا بدانید کدام گزینه های پیشگیری از بارداری برای شما بی خطر هستند.
اگر به تازگی زایمان کرده اید
اگر اخیراً زایمان کرده اید و می خواهید دوباره استفاده از کنترل بارداری را شروع کنید، مهم است که با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد گزینه های خود صحبت کنید.
این به این دلیل است که برخی از اشکال پیشگیری از بارداری، به ویژه آنهایی که حاوی استروژن هستند، می توانند بر توانایی شما در تولید شیر تأثیر بگذارند.
بسته به نیاز و سابقه سلامتی شما، ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما ممکن است قرص پروژسترون را توصیه کند، که احتمال کمتری دارد بر میزان شیر شما تأثیر بگذارد، یا یک نوع غیر هورمونی پیشگیری از بارداری.
کنترل تولد و سلامت باروری شما
اگر قصد تشکیل خانواده را دارید اما هنوز اقدامی نکرده اید، مهم است که بدانید با ورود به نیمه دوم 30 سالگی، افزایش سن و کنترل بارداری چگونه می تواند بر باروری شما تأثیر بگذارد.
در حالی که سن مناسبی برای باردار شدن وجود ندارد، معمولاً در دهه 30 سالگی، به ویژه پس از رسیدن به سن 35 سالگی، باروری شما به تدریج کاهش می یابد.
به عنوان مثال، طبق گفته انجمن پزشکی باروری آمریکا، در سن 30 سالگی، یک زن 30 ساله سالم و بارور که قصد بارداری دارد تقریباً 20 درصد شانس موفقیت در هر سیکل قاعدگی دارد.
تا سن 40 سالگی، این شانس به کمتر از پنج درصد در هر سیکل قاعدگی کاهش مییابد و باردار شدن موفق را دشوارتر میکند. خطر سقط جنین، اختلالات ژنتیکی و سایر مسائل بالقوه نیز با رسیدن به اواسط تا اواخر سی سالگی شروع به افزایش می کند.
اگر قصد تشکیل خانواده را دارید، ممکن است ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما نوعی از کنترل بارداری را توصیه کند که به شما امکان می دهد در صورت نیاز به سرعت باروری خود را بازیابی کنید.
برخی از گزینهها، مانند قرصهای ضدبارداری، چسب یا حلقه، همگی به شما این امکان را میدهند که در صورت تمایل به بارداری، به سرعت به تخمکگذاری برگردید.
انواع طولانیمدت کنترل بارداری هورمونی، مانند تزریق Depo-Provera
یا ایمپلنت، میتواند باروری شما را برای مدت طولانیتری تحت تأثیر قرار دهد و باردار شدن را در آینده نزدیک دشوارتر کند.
در نتیجه؛
اگر یک فرد غیر سیگاری سالم و بدون سابقه مشکلات قلبی، فشار خون بالا، دیابت یا میگرن هستید، به طور کلی پس از سی و پنج سالگی به استفاده از کنترل بارداری هورمونی بی خطر است.
با این حال، مانند هر چیز دیگری که به سلامتی شما مربوط می شود، بهتر است در مورد استفاده مداوم خود از قرص، چسب یا سایر داروهای ضد بارداری هورمونی با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. آنها می توانند نظر یک متخصص را در مورد بهترین گزینه های کنترل بارداری شما برای آینده ارائه دهند.
با این حال، مانند هر چیز دیگری که به سلامتی شما مربوط می شود، بهتر است در مورد استفاده مداوم خود از قرص، چسب یا سایر داروهای ضد بارداری هورمونی با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. آنها می توانند نظر یک متخصص را در مورد بهترین گزینه های کنترل بارداری شما برای آینده ارائه دهند.