تحقیقات جدید نشان میدهد که اعتیاد به سیگار ممکن است باعث افسردگی و اختلال دوقطبی شود.
یک مطالعه جدید اثرات منفی اعتیاد به سیگار را بررسی کرده و نتایج آن نشان میدهد که افرادی که سیگار میکشند، به احتمال ۲۵۸ درصد بیشتر به دلیل اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی یا افسردگی شدید در بیمارستان بستری میشوند.
این تحقیق توسط محققان دانشگاه آرهوس در دانمارک انجام شد، که بیش از ۳۳۰۰۰۰ شرکتکننده از Biobank بریتانیا را مورد بررسی قرار دادند تا ارتباط بین سیگار کشیدن و بیماریهای روانی را مورد ارزیابی قرار دهند.
این تحقیق نشان داد که عوامل ژنتیکی ممکن است نقشی در افزایش خطر سیگار کشیدن مکرر و بستری شدن در بیمارستان به دلیل بیماریهای روانی ایفا کنند؛ بنابراین اگر یک فرد دارای استعداد ژنتیکی برای سیگار کشیدن باشد، این عوامل ژنتیکی همچنان ممکن است شانس بیشتری برای بستری شدن فرد در بیمارستان به دلیل مشکلات روانی ایجاد کنند.
محققان همچنین متوجه شدند که احتمال سیگار کشیدن در کودکانی که پدر و مادر خوانده او سیگار میکشند، زیاد است؛ اما این خطر زمانی بیشتر میشود که والدین اصلی کودک سیگار مصرف کنند.
با این حال، این تحقیق مکانیسم بیولوژیکی که باعث مشکلات سلامت روانی میشود را بهطور مستقیم ارزیابی نکرده است. با این وجود، نویسندگان معتقدند که مشکلات روانی ممکن است به دلیل آسیب مغزی ناشی از نیکوتین موجود در سیگار باشد.
بر اساس نظریهای که ارائه شده است، نیکوتین بازجذب ناقل عصبی سروتونین را به مغز مسدود میکند، و ما میدانیم که افراد مبتلا به افسردگی سروتونین کافی تولید نمیکنند.