نیروی هوایی و نیروی فضایی ایالات متحده به تازگی یک رقابت منحصر به فرد را به پایان رساندهاند که در آن هکرهای سراسر جهان به چالش کشیده شدند تا یک ماهوارهی فعال در مدار زمین را هک کنند. این مسابقه با نام Hack-A-Sat در کنفرانس امنیت سایبری دفکان در لاس وگاس برگزار شد و هدف آن بهبود امنیت ماهوارههای وزارت دفاع بود.
رقابت Hack-A-Sat
این رقابت برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ به عنوان راهی برای بهبود امنیت سیستمهای ماهوارهای راهاندازی شد و اکنون در چهارمین دور خود قرار دارد. این مسابقه از برنامهی هک پنتاگون الهام گرفته شده بود که از هکرها دعوت میکرد تا آسیب پذیری وب سایتها و شبکههای وزارت دفاع را بیابند.
بیش از ۷۰۰ تیم از محققان سایبری در مرحلهی مقدماتی در ماه آوریل در این مسابقه پذیرفته شدند اما تنها پنج تیم در ماه اوت به دور نهایی راه یافتند. دورنهایی شامل دو چالش زمینی و هفت چالش در مدار بود که مهارتهای هکرها را در عملیات فضاپیما، ارتباطات فرکانس رادیویی و مهندسی معکوس آزمایش میکرد.
هکرها باید یک تاسواره (CubeSat) کوچک به نام مونلایتر (Moonlighter) که توسط شرکت هوافضا و آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی ایالات متحده توسعه یافته و در روز پنجم ژوئن سال ۲۰۲۳ پرتاب شده بود را هک کنند.
آنها همچنین مجبور بودند با استفاده از رمزگذاری و سیستم محافظتی فایروال که از سیستم آنها در برابر سایر تیمها محافظت میکرد از خود دفاع کنند.
ماهواره مورد نظر با سرعتی در حدود پنج مایل در ثانیه (هشت کیلومتر در ثانیه) حرکت میکرد و این موضوع فرآیند هک کردن را چالش برانگیزتر نیز میکرد.
برندگان
تیم برنده به نام mHACKeroni، یک گروه از پنج تیم تحقیقاتی سایبری ایتالیایی بود. آنها ۵۰ هزار دلار برای مهارتهای هک خود برنده شدند. مقام دوم به گروه Poland Can Into Space، یک تیم تحقیقاتی سایبری لهستانی رسید که برنده ۳۰ هزار دلار شدند. مقام سوم توسط jmp fs:[rcx]، یک تیم مشترک بریتانیایی-آمریکایی کسب شد که ۲۰ هزار دلار دریافت کردند.
یکی از اعضای تیم ایتالیایی mHACKeroni میگوید: رقابت Hack-A-Sat برای من، مانند به چالش کشیدن خودم برای درک بهتر فضای مسئله است که به طرز شگفت انگیزی پیچیده و بسیار هیجان انگیز است. انجام این کار برای برقراری امنیت مانند یک رویا است که به حقیقت پیوسته است.
نیروی هوایی و نیروی فضایی ایالات متحده امیدوار است که با میزبانی رقابتهایی مانند Hack-A-Sat، بتوانند آسیب پذیریها و شکافهای موجود در سیستمهای ماهوارهای خود را شناسایی کنند.