بخش زیادی از درآمد ما در زندگی صرف خرید مواد غذایی می شود، پس باید یاد بگیریم که برای خرید خوراکی ها برنامه ریزی و بودجه بندی داشته باشیم تا بیش از حد پول خود را صرف خرید مواد غذایی بلا استفاده نکنیم و بتوانیم مدیریت خوبی برای خرید داشته باشیم که در این قسمت از نمناک راهکارهایی را به شما معرفی خواهیم کرد.
برای غذاهای ساده تر برنامه بریزید
هنگامی که می خواهید بودجه بندی مالی برای خرید مواد غذایی داشته باشید، اول باید به سادگی غذاها فکر کنید. سعی کنید که رسپی های پیچیده را کنار بگذارید که کل هفته شما را درگیر کرده است و به جای آن به سراغ غذا های ساده تر بروید که به مواد کمتری نیاز دارند و طعم آن ها نیز بهتر و سالم تر است.
از قبل وعده های غذایی را با برنامه مشخص کنید
اگر واقعاً در صرفه جویی برای هزینه مواد غذایی اصرار دارید، باید از قبل مواد غذایی که قرار است استفاده کنید را داخل یک برگه بنویسید. برنامه ریزی کنید که می خواهید چه وعده های غذایی را در طول هفته بخورید و در نتیجه متوجه می شوید که باید چه چیز هایی را به چه اندازه بخرید.
بیشتر از یک روز در هفته؛ گوشت استفاده نکنید
قطعاً گوشت مخصوصاً گوشت قرمز جزو گران ترین ماده های غذایی است که شما خریداری می کنید؛ مخصوصا اگر بخواهید نوع ارگانیک آن را استفاده کنید . پس باید حداکثر یک روز در هفته را به غذاهای بدون گوشت اختصاص دهید تا خرج تان کم تر شود.
از رژیم گیاه خواری با بودجه پایین استفاده کنید
منظور ما این نیست که برای همیشه گیاه خوار شوید اما می توانید کمی هم غذاهای مربوط به گیاهخواری را امتحان کنید تا مجبور به هزینه های زیاد نباشید.
هنگام خرید کردن با خودتان حساب و کتاب کنید
برای این که نگاه کلی به خرج و برج روزانه خود داشته باشید، باید به قیمت هر چیزی که داخل سبد خرید می اندازید دقت داشته باشید و خودتان از قبل حساب کنید که چقدر خرج کرده اید تا برای خرید محدودیت ایجاد کنید و بیش از حد خوراکی نخرید.
به قفسه های پایین تر نگاه کنید
معمولا سوپرمارکت ها گران ترین اجناس را در طبقات وسط و جلوی چشم شما قرار می دهند تا بیشتر به فروش برسند اما بهتر است که به دنبال همان مواد غذایی در طبقات پایین تر باشید که معمولاً ارزان تر هستند، البته بعضی از فروشگاه ها ممکن است در قفسه های بالا هم مواد غذایی ارزان تر را بگذارند که دسترسی زیادی ندارد.
پول نقد همراه داشته باشید
هنگامی که می خواهید مواد غذایی خریداری کنید، بهتر است که پول نقد ببرید زیرا اگر کارت همراهتان باشد؛ بی مهابا خرید می کنید اما پول نقد مقدار محدودی دارد و باعث می شود که بیشتر از آن مقدار خرید نکنید. حتی بهتر است که به اندازه لازم پول بردارید و دیگر کارت با خودتان نبرید.
فروشگاه ها را از لحاظ قیمت با یکدیگر مقایسه کنید
گاهی اوقات بهتر است که از چند فروشگاه خریداری کنید و بعد که به منزل برگشتید قیمت مواد غذایی یکسان را در فروشگاه های مختلف مقایسه کنید تا ببینید کدام یک ارزان تر هستند و همیشه از یک فروشگاه ارزان خریداری کنید.
هنگامی که گرسنه هستید؛ به سراغ خرید مواد غذایی نروید
گرسنگی عاملی برای عجله کردن و زیاده روی در خرید مواد غذایی مختلف است . پس بهتر است هنگامی که کاملاً سیر شده اید، به سراغ خرید مواد غذایی بروید زیرا هنگام گرسنگی دوست دارید هر چیزی را خریداری کنید.
تنهایی به خرید بروید
هنگامی که با کودکان و فرزندانتان به خرید مواد غذایی بروید، آن ها شما را مجبور می کنند که چیز های اضافه و غیرضروری خریداری کنید. پس بهتر است که تنها به خرید بروید و تحت فشار دیگران قرار نگیرید.
هزینه ها را ثبت و ضبط کنید
بسیار مهم است که هزینه خرید خود را هنگام به اتمام رسیدن خرید ثبت و ضبط کنید و هنگامی که به منزل برگشتید، دوباره آنها را کنار دیگر هزینه ها بگذارید و یک بررسی کلی داشته باشید.
طبق فصل خریداری کنید
هنگامی که میوه و سبزیجاتی را خریداری می کنید که برای یک فصل دیگر است، قطعاً باید قیمت بالایی را بپردازید. پس بهتر است در همان فصلی که هستید متناسب با آن میوه و سبزیجات را خریداری کنید تا مجبور به پرداخت هزینه های بالا نباشید.
از قبل لیست تهیه کنید
اگر بخواهید برای خرید مواد غذایی بدون آگاهی قبلی اقدام کنید، قطعا نمی دانید که چه چیز هایی واقعا ضروری هستند. پس بهتر است از قبل لیست مواد لازم را تهیه کنید تا چیز های غیر ضروری را نخرید.
مواد کنسروی فریز شده خریداری کنید
هنگامی که خارج از فصل قصد خرید دارید، احتمالا انواع تازه این مواد گران خواهد بود که در چنین حالتی می توانید از انواع کنسروی و فریز شده استفاده کنید که قیمت پایین تری دارند.
به تاریخ انقضاء دقت کنید
باید دقت کنید موادی که خریداری می کنید، به تاریخ انقضاء نزدیک نباشند تا به اندازه کافی فرصت استفاده از آن ها را داشته باشید و احتمال خراب و فاسد شدن در آن ها وجود نداشته باشد.