شهردار تهران با حضور در دو شرکت بزرگ خودروساز کشور به نوعی به دنبال بازسازی ناوگان تاکسیرانی تهران بود. مدیران عامل ایران خودرو و سایپا نیز در این ارتباط قولی هایی به کلیددار تهران دادند.
مدیر عامل ایران خودرو در این دیدار از بازسازی ناوگان تاکسیرانی تهران در یک بازه پنج ساله خبر داد. مدیرعامل دیگر خودروساز بزرگ کشور نیز عرضه محصول جدید دوگانه سوز خود به عنوان جایگزین تاکسی های فرسوده را به زاکانی پیشنهاد داد. فصل مشترک سخنان مهدی خطیبی و محمدعلی تیموری در جایگاه مدیران ارشد دو خودروساز بزرگ کشور را می توان عرضه خودروهای باکیفیت به عنوان جایگزین های تاکسی های فرسوده قلمداد کرد. آنگونه که مدیران شرکت های خودروساز از محصولات با کیفیت خود و جایگزینی با ناوگان فرسوده تاکسیرانی تهران سخن می گویند به نظر می رسد باید پس از این تعویض شاهد بالا رفتن کیفیت تاکسی های سطح تهران به گونه ای باشیم که انگار قرار است کیفیت تاکسی های تهران با نیویورک برابری کند.
مهدی خطیبی پیشنهاد داد تا محصولاتی که قرار است با تاکسی های فرسوده فعلی جایگزین شوند از گیربکس اتوماتیک بهره مند شوند.
عرضه خودروی برقی نیز به عنوان فصل مشترک پیشنهادهای مدیران عامل دو خودروساز بزرگ کشور به شهردار تهران بود. البته فراموش نکنیم هنوز خودروهای برقی جایگاهی در سبد محصولاتی ایران خودرو و سایپا ندارند و به نوعی مدیران خودروساز حضور این نوع از خودروها به عنوان تاکسی را منوط به تولید انبوه در آینده ای نامعلوم کرده اند. اما آنچه تاکنون در ارتباط با نوسازی تاکسی های فرسوده اتفاق افتاده است نشان می دهد شرکت های خودروساز محصولاتی را در خطوط تولید به رنگ زرد در آورده اند که به لحاظ قیمت در کف قرار دارد.
دلیل این اتفاق را باید در ناتوانی رانندگان تاکسی در خرید خودروی جایگزین یا پرداخت اقساط وام های بانکی جست و کرد. همین اتفاق سبب شده تا کیفیت خودروهایی که به عنوان تاکسی جدید وارد شهر تهران می شوند نیز در سطح نازلی قرار داشته باشد. با توجه به تجربه گذشته به نظر می رسد ایده های مدیران خودروساز تنها روی کاغذ باقی ماند مگر اینکه دولت پا پیش گذاشته و بودجه ای کافی در نظر بگیرند.