بهترین فیلم‌های ایرانی ۱۴۰۳: از «تگزاس ۳» تا «یادگار جنوب»

سال ۱۴۰۳ تا اینجای سال، هنوز سال پر فروغی برای سینما نبوده و فیلم‌های بعد از اکران بهار هنوز نتوانستند قدرتی برای کشیدن مردم به سینما را داشته باشند. مثل همیشه در صدر لیست فروش،‌ فیلم‌های کمدی پیشتازی می‌کنند اما تعدد فیلم‌های جدی بیشتر است. با این حال نگاهی می‌اندازیم به فیلم‌های نسبتا جدیدی که به اکران تابستانه رسیدند.

تگزاس ۳

تگزاس ۳ دنباله‌ای بر دو قسمت قبلی فیلم تگزاس است، و داستان آن پس از ماجرای مجسمه‌های حاوی کوکائین در قسمت قبلی شروع می‌شود. جایی که ساسان با بازی سام درخشانی و بهرام با بازی پژمان جمشیدی می‌بایست باقی مجسمه‌ها را پیدا کنند تا مشکل امنیتی طی آن پیش آمده را حل کنند. تگزاس ۳ در روز نخست اکران توانست رکورد فروش در روز اول اکران را بزند. همچنین در حال نزدیک شدن و جدا کردن خود از باقی رقبای فروش با ۳,۵۲۱,۳۵۲ ببینده به رتبه اول بهترین فیلم پر فروش سال است. همان‌طور عامریان، مجموعه تگزاس را مجموعه‌ای پنج قسمتی می‌داند و در سال آینده قسمت بعد به مرحله تولید می‌رسد. شاید جز بهترین فیلم های ۱۴۰۳ نتوان آن را نامید اما فعلا جز پر فروش‌ترین‌ها مانده.

خجالت نکش ۲

خجالت نکش ۲، ادامه‌ای بر داستان قنبر و صنم است که پس از داستان اول، حالا این زوج روستایی تصمیم به طلاق گرفتن دارند و از حاشیه این اتفاق به شهر می‌آیند که احتمالا بیشتر داستان در آن‌جا ادامه دارد. خجالت نکش ۲ که پس از هفت سال از قسمت اول به سینما بازگشت، در روزهای اولیه اکران خود توانسته ۵۹ میلیارد و ۶۶۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال بفروشد.

پول و پارتی

سعید سهیلی، سازنده مجموعه فیلم‌های گشت ارشاد پس از چند سال با فیلمی در ژانر کمدی عاشقانه بازگشته تا موفقیت فیلم‌های پیشینه خود را ادامه دهد. فیلم، داستانی درباره دو زوج را دنبال می‌کند که هر کدام دیگری را مسیری برای خوشبختی می‌بینند و برای این کار دست به هر کاری می‌زنند. فیلم که توانست در روز‌های نخست اکران فروش خوبی داشته باشد،‌ نظر دو گانه منتقدین و مخاطب‌ها را به خود جلب کرد. عده‌ای فیلم را کمدی سرگرم‌کننده با بازی‌های خوب می‌دانند که به مسائل اجتماعی روز می‌پردازد و باقی آن را از نظر داستانی ضعیف و کلیشه‌‌ای می‌شمارند.

یادگار جنوب

فیلم یادگار جنوب دومین اثر زوج کارگردانی حسین دوماری و پدرام پور احمدی است که پیش‌تر با فیلم جاندار خود را به سینمای ایران معرفی کردند و سپس در فیلم شنای پروانه و سریال یاغی در مقام نوسینده خود را ثابت کردند. فیلم با داستان نامتعارف و روایت غیرخطی خود توانست نظر مخاطبین را در جشنواره فجر دو سال قبل جلب کند. داستان تریلر درامی درباره زوجی که ازدواج آن‌ها باعث اتفاقاتی پیچیده‌ای در زندگی آن‌ها شود. تیم بازیگری فیلم هم از تیم‌های بزرگی هستند که یکی از نقاط فیلم به حساب می‌آیند. فیلم یادگار جنوب یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۳ است که از شروع تابستان بر روی پرده هستند.

ساعت شش صبح

مهران مدیری را که به عنوان سازنده فیلم‌های کمدی‌ساز می‌شناسیم، این بار دست به چالشی زده که برای مخاطبین کار‌های او هم انتخابی جالب بوده. مدیری در فیلم ساعت شش صبح دست بر روی ژانر درام اجتماعی گذاشته و این بار با نگاهی جدی به بعضی مسائل اجتماعی پرداخته. فیلم داستانی دختری است که قرارست در ساعت شش به سمت مقصد کانادا برای مهاجرت، پرواز کند. در شب قبل از پروازش، دوستان او ترتیب یک مهمانی برای خداحافظی می‌دهند اما در حین مهمانی پلیس به مهمانی می‌ریزد و تمام مهمانان را می‌برد در حالی که شخصیت اصلی پنهان شده. همین اتفاق باعث می‌شود در خانه زندانی شود و تمام تلاش را بکند که به پرواز شش صبح برسد. طبق صحبت‌هایی که شده، پایانی‌بندی فیلم دچار تغییرات اجباری شده که داستان را به نوعی بی سر و ته می‌کند که با تحقیقاتی در سطح اینترنت موضوع آن مشخص می‌شود.

ملاقات با جادوگر

فیلم ملاقات با جادوگر جز اولین اثر مستقل حمید بهرامیان است که متن آن توسط امیر مهدی ژوله نوشته شده و به اکران رسیده. داستان در مورد آقازاده‌ای است که قصد مهاجرت دارد اما پاسپورتش توسط پدر ضبط شده. در طرفی دختری به نام سارا از آمریکا به ایران میاد تا کلاهبرداری که سر خانواده‌اش کلاه گذاشته را پیدا کند. مسیر این دو به هم می‌رسد تا هر کدام به نوعی راه‌حل خود را در سرنوشت دیگری ببیند. به نوعی فیلم با رگه‌های کمدی که درون‌مایه‌های سیاسی دارد، خود را در دل بهترین فیلم‌ های ایرانی جدید ۱۴۰۳ جا می‌کند.

عطرآلود

فیلم عطرآلود،‌ یک ملودرام عاشقانه در ترکیب عطر‌ها با حال و هوای زندگی یک زوج است که در حال دست و پنجه نرم کردن با پستی و بلندی زندگی‌ برای رسیدن به خواسته‌هایشان قرار دارند. داستان فیلم حول محور علی که یک عطرساز حرفه‌ای‌ست که در آستانه پدر شدن خود را پیدا می‌کند. او در تلاش است که عطری خاص را خلق کند و در این حین با مشکلات زندگی روبرو شود. هادی مقدم دوست که سابقه همکاری با حمید نعمت‌الله را دارد، به توجه کردن به جزییات انسانی و روابط شناخته می‌شود که در این فیلم آن را به اوج رسانده. فیلم عطرآلود،‌ یکی از بهترین فیلم‌ های ایرانی ۱۴۰۳ که برای تماشا پیشنهاد می‌شود.

روزی روزگاری آبادان

روزی روزگاری آبادان، اولین تجربه حمید‌رضا آذرنگ در جایگاه کارگردان است که فیلم را سه سال قبل در جشنواره فیلم فجر روی پرده برد. فیلم بر اساس نمایشنامه‌ای است که خود حمید‌آذرنگ آن را طراحی و اجرا کرده که حال و هوای جنگ ایران و عراق را در آن تزریق کرده. داستان فیلم هم بر پایه عشق دو جوان است که درگیر خرده داستان‌هایی از خانواده تا مسائل اجتماعی می‌شوند. آذرنگ تلاش کرده که نگاه ضد جنگ خود را حفظ کند و در عین حال، وضعیت زندگی و اتفاقات آن دوره را تصویر کند.

در آغوش درخت

فیلم در آغوش درخت، اولین فیلم بابک خواجه پاشا که با دومین فیلم‌اش،‌ آبی روشن مصادف شده و همزمان در حال اکران است. بابک خواجه پاشا که فیلمسازی اهل آذربایجان غربی بوده،‌ فیلم خود را نیز در همان‌جا فیلمبرداری کرده است. داستان فیلم در مورد زوجی به اسم کیمیا و فرید است که بعد از دوازده سال زندگی دچار بحران شدند و جهان آرام فرزندانشان را درگیر تنش می‌کنند. فیلم، جنبه‌های شاعرانه‌ای دارد که به معضلات زندگی زناشویی از آن نگاه می‌پردازد.

روایت ناتمام سیما

داستان در مورد روانشناس موفق و مطرحی است که ناگهان پس از یک سری افشا‌سازی در مورد گذشته او، زندگی‌اش دچار فروپاشی می‌شود. علیرضا صمدی که کشش زیادی به مسائل اجتماعی دارد، در سومین ساخته خود،‌داستان‌هایی که حول جنبش می‌تو شکل گرفته را پوشش می‌دهد. فیلم که با توجه به موضوع‌اش، حرکت جسورانه‌ای را به تصویر می‌کشد، استحقاق قرار گرفتن در لیست بهترین‌ فیلم های ایرانی ۱۴۰۳ را دارد.

کلام پایانی

فیلم‌هایی که در لیست بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۳ قرار گرفتند، جدیدترین و پر فروش‌ترین فیلم‌هایی هستند که در اکران تابستان به جریان پخش اضافه شدند. با توجه به لیست در دوره‌ای قرار داریم که فیلم‌های درام تعداد بیشتری از گیشه را تصاحب کردند اما با این حال باز هم فیلم‌های کمدی زور بیشتری برای فروش و کشاندن مخاطبین به سینما را دارند.

منبع: ویجیاتو