چندی پیش با اعلام فیفا مشخص شد که قرار است میزبانی جام جهانی ۲۰۳۰ که جشن صد سالگی این تورنمنت باشد قرار است بهصورت همزمان در سه کشور اسپانیا، پرتغال و مراکش برگزار شود.
با اعلام فدراسیون فوتبال اسپانیا، ۲۰ ورزشگاه برای برگزاری مسابقات در اختیار فیفا قرار خواهد گرفت که شش ورزشگاه برای مراکش، دو ورزشگاه برای پرتغال و چهارده ورزشگاه برای اسپانیا خواهد بود که در این امر بودجه هنگفتی از سمت فیفا به منظور بازسازی ورزشگاهها در اختیار فدراسیون فوتبال اسپانیا قرار خواهد گرفت.
رامون سانچز پیز خوان – سویا
به زودی قرار است از مدل جدید ورزشگاه سویا رونمایی شود، ورزشگاهی که ۴۲ هزار نفر ظرفیت دارد و در تغییر جدید به 55000 خواهد رسید و از نکات مهم ایجاد یک سقف و همچنین ساخته شدن نواری ۳۶۰ درجه روی آن است.
مندیزوروتزا – آلاوز
ورزشگاه ۱۹ هزار نفری که با بودجهای ۵۵ میلیون یورویی قرار است ۲۷ هزار نفری شود تا بدین شکل فرایند بازسازی این ورزشگاه در سال ۲۰۲۵ اجرا شود.
پاور هورس – آلمریا
بازسازی این ورزشگاه از سال ۲۰۱۵ آغاز شد و تنها جزئیات آن باقیمانده و آلمریا در شرایط فعلی مشکلی برای بازی در این استادیوم ندارد. ظرفیت این ورزشگاه 15283 نفر بود اما حالا با حذف پیست دوومیدانی، به ۲۱ هزار نفر خواهد رسید.
نیو سن مامس – اتلتیک بیلبائو
سبک جدید ورزشگاه بیلبائو در سال ۲۰۱۳ رونمایی شد که در آن 173 میلیون یورو خرج شد تا ظرفیت آن از 39750 به 53331 برسد.
واندا متروپولیتانو – اتلتیکومادرید
خاطرات قدیمی اتلتی با ویسنته کالدرون دفن شد و وندا ورزشگاهی بود که در سال ۲۰۱۷ افتتاح شد تا 70000 نفر را در خود جا دهد.
نیوکمپ – بارسلونا
بازسازی بارسلونا قطعا یکی از مهمترین اتفاقات این دهه از فوتبال خواهد بود چرا که این ورزشگاه قرار است به زودی ۱۰۵ هزار نفری شود.
میراندیا – کادیز
مانوئل ویزکانیو رئیس کادیز پیشتر درباره ورزشگاه و هواداران این تیم گفت: من میخواهم یک استادیوم جدید بسازم و آن را انجام خواهم داد. این ورزشگاه ۲۸ هزار نفری خواهد بود.
بالایدوس – سلتاویگو
کابایرو شهردار ویگو به تازگی اعلام کرد که به منظور افزایش ظرفیت ورزشگاه بالایدوس قرار است این ورزشگاه به زودی ۴۰ هزار نفری شود.
سانکولیسئوم – ختافه
اگر چه اکنون ۱۷ هزار نفر ظرفیت دارد اما به زودی ۳۰۰۰ هزار صندلی با آن اضافه میشود.
گرانادا
به نظر میرسد آنها هم پروژهای برای افزایش ظرفیت ورزشگاه خود از ۱۸۰۰۰ به ۲۵ هزار نفر خواهند داشت.
السادار – اوساسونا
بعد از بازسازی سه ساله قرار است به این شکل دربیاید و با ظرفیت 23576 در سال ۲۰۲۱ به عنوان یکی از زیباترین طرحهای معماری ورزشی شناخته شد.
بنیتو ویامارین – رئال بتیس
بتیس آخرین باشگاهی بود که از قصد خود برای بازسازی اعلامیه صادر کرد؛ این ورزشگاه پس از تخریب به ظرفیت ۶۷ هزار نفری خواهد رسید.
سانتیاگو برنابئو – رئال مادرید
این استادیوم یکی از بهترینهای جهان خواهد بود، اگر چه دوباره مورد استفاده قرار گرفته اما ظرفیت 85000 نفری و همچنین سازه خارج ورزشگاه هنوز تکمیل نشده است.
آنوئتا – رئال سوسیداد
76 میلیون هزینه برای حذف کردن پیست دوومیدانی و همچنین افزایش ظرفیت به ۴۰ هزار نفر!
نیو مستایا – والنسیا
این پروژه در سال ۲۰۰۸ آغاز شد اما در سال ۲۰۰۹ متوقف شد و اکنون به تازگی این پروژه دوباره از سر گرفته شد. آنها امیدوار هستند که بتوانند به منظور میزبانی از نیمه نهایی جام جهانی ۲۰۳۰، هفتاد هزار نفر ظرفیت داشته باشند.
منبع: ورزش سه