شبکه نمایش خانگی در ایران، در چند سال اخیر و با ورود پلتفرمهای جدید به این شبکه، توانست مخاطبان خیلی زیادی را به خود جذب کند. شبکهای که شروعش با قهوه تلخ مهران مدیری بود و به مرور و با جذب شدن مخاطبان به سینمای خانگی، سریالهای با کیفیت بیشتری ساخته شد و بعضی از آنها علاوه بر موفقیت در داخل ایران، اسمی در خارج از ایران نیز در کردند. در این مقاله به معرفی ۱۰ تا از بهترین سریال های ایرانی نمایش خانگی میپردازیم. با ما همراه باشید.
۱۰. سریال ساخت ایران (فصل اول)
یکی از اولین سریالهای نمایش خانگی، سریال ساخت ایران بود. در آن زمان که این شبکه به تازگی بین مخاطبان عادی شده بود و معمولا هر سریالی که در این شبکه پخش میشد، توسط مخاطبان دیده میشد؛ به خصوص اگر بازیگران مشهوری در آن حضور داشته باشند.
سریال ساخت ایران باری دیگر زوج محبوب امین حیایی و محمدرضا گلزار را کنار هم قرار داد و با روایت یک داستان کمدی درام، توانست نظر مخاطبان زیادی را به سمت خود جذب کند. از طرفی دیگر سریال با داشتن لوکیشن کشور فرانسه و چند بازیگر خارجی، که در آن زمان نسبتا چیز جدیدی بود، تماشاگران بیشتری به این سریال جذب شدند.
داستان سریال در مورد شخصیتی خلافکار به نام غلامحسین با بازی امین حیایی است که به شکل تصادفی خودش را جای یک شخصیت مهم جا میزند و از این طریق به کشور فرانسه میرود. در آنجا یکی از دوستانش به نام جمشید با بازی محمدرضا گلزار به او کمک میکند تا بتواند در کشور فرانسه زندگی کند.
۹. سریال افعی تهران
سریالهای جنایی و معمایی ایرانی، همیشه نوع خاصی از مخاطبان را داشتند. هیجان و جنجال در موضوع قتل و قاتلهای زنجیرهای، برای تماشاگران ایرانی چیز جذابی است. معماها و ساختار روایت در این گونه سریالها، به گونهای است که مخاطب را تا پایان همراه خود نگه میدارد.
سریال افعی تهران، برای اولین بار بازیگر موفق سینما یعنی پیمان معادی را وارد شبکه نمایش خانگی کرد. این بازیگر که در داخل به موفقیتهای بسیار بالایی رسیده، در سطح بینالمللی نیز در آثار قابل توجهی حضور داشته است. در این سریال پیمان معادی علاوه بر بازی در نقش اول، در سمت نویسنده و فیلمنامه نویس نیز قرار دارد.
سریال درمورد آرمان بیانی یک منتقد سینما است که قصد دارد برای اولین بار آرزویش را عملی کند و یک فیلم بلند و موفق بسازد. او برای اینکار دست روی خطرناکترین سوژه میذارد. داستان فیلم آرمان درمورد یک قاتل سریالی با لقب افعی تهران است که هنوز دستگیر نشده و باید برای ساخت این فیلم، بزرگترین خطر ممکن را به جون بخرد.
۸. سریال مگه تموم عمر چندتا بهاره
ژانر کمدی در سینما، یکی از محبوبترین و پرفروشترین ژانرها است. حال خیلی از هنرمندان این عرصه تصمیم گرفتند موفقیت این ژانر را وارد شبکه نمایش خانگی کنند. اما خب آنگونه که انتظار میرفت از سریالهای کمدی شبکه نمایش خانگی جز تعداد معدودی استقبال نشد. سریال مگه تموم عمر چندتا بهاره، یکی از همان سریالهای کمدی خاص و موفق است.
سروش صحت در چند سال اخیر در سمت کارگردانی توانست آثار مهم و پر مخاطبی را بسازد. از سریال محبوب لیسانسهها گرفته تا فیلم سینمایی جهان با من برقص. در سال 1402 این کارگردان تصمیم به همکاری با فیلیمو را گرفت تا اولین سریال نمایش خانگی خود را بسازد. او از علی مصفا و کاظم سیاحی به عنوان نقشهای کلیدی استفاده کرد. قدرت الله ایزدی نیز از دیگر بازیگرانی است که حضور مهمی در سریال دارد.
داستان سریال در مورد کشمکشها و چالشهای کمدی خانواده ربانی است. زندگی این خانواده با ورود یک مار به خانهی آنها و پنهان شدندش در یک سوراخ، دچار تحول میشود.
۷. سریال در انتهای شب
ژانر عاشقانه در شبکه نمایش خانگی، آنچنان حرف خاصی برای گفتن ندارد؛ سریالهایی که در این ژانر ساخته شدند، اکثرا در سطح پایینی قرار داشتند و داستان و ساختار مورد قبولی نداشتند. سریال در انتهای شب، با داشتن عوامل خاص خود توانست در این ژانر تحولی ایجاد کند و به موفقیت قابل قبولی در نمایش خانگی برسد.
پلتفرم فیلم نت با همکاری آیدا پناهنده و بازیگری پارسا پیروزفر و البته یک تیم تبلیغاتی فعال، توانست سریالی موفق و دوست داشتنی در ژانر عاشقانه و درام بسازد. آیدا پناهنده پیش از این با ساخت فیلم تی تی ثابت کرد که میتواند در ژانر عاشقانه آثار قابل قبولی بسازد.
یک زوج میانسال که یک کودک پسر دارند، زمانی که با مشکلات اقتصادی بزرگ رو به رو میشود، تصمیم به جدایی میگیرند و این آغاز کشمکش آنها است.
۶. سریال زخم کاری
سریالهای ایرانی در شبکه نمایش خانگی، از سال 98 به بعد با یک روند تکراری پیش میرفت و معمولا آثار تکراری و کلیشهای ساخته میشد و این برای جذب و نگه داشتن مخاطب کافی نبود. تا اینکه کارگردان فیلمهای مهم و موفقی مثل ماجرای نیمروز، با همکاری فیلیمو سریال زخم کاری را ساخت. سریالی که تحولی در اوضاع شبکه نمایش خانگی به وجود آورد و با موضوع جدید و متفاوت خود توانست تماشاگران زیادی را به سوی خود جذب کند.
سریال زخم کاری زمانی توانست موج زیادی از مخاطبان را به سمت خود جلب کند که مشخص شد بازیگر نقش اول آن جواد عزتی است. عزتی تا قبل از این سریال توانست به دادن تحول به نقشهای خود به خصوص در فیلم ماجرای نیمروز، مخاطبان را با ورژن جدی و درام خود آشنا کند. زخم کاری جدی بودن جواد عزتی را به بیشترین حالت خود رساند و تا پیش از آن چنین نقشی بازی نکرده بود. عجیب آنکه آنقدر در نقش مالک موفق و درخشان بود که طرفداران او بیشتر از ورژن کمدی با ورژن جدی جواد عزتی ارتباط برقرار کردند.
داستان سریال در مورد شخصیت قدرت طلب به نام مالک مالکی است. شخصی که برای رئیس یک هلدینگ بزرگ به نام ریز آبادی کار میکند. او برای رسیدن به قدرت و پول بیشتر، با همکاری همسر خود سمیرا، رئیس خود را میکشد و از آنجا به بعد وارد یک بازی قدرت میشود. بازی که هر لحظه بیشتر از قبل بوی خون میدهد.
۵. سریال دفترچه یادداشت
در زمانی که سریالهای کمدی به کلیشهای ترین حالت ممکن خود در آمده بود و شبکه نمایش خانگی آنقدر طالب اینگونه سریالها نبود، سریال دفترچه یادداشت با ساختار متفاوت خود، توانست این ژانر را در شبکه نمایش خانگی زنده کند و در چند سال اخیر برای اولین بار کمدی ساخته شد که ژانر آن به ساختار و داستان آسیبی وارد نمیکرد و همه چیز به صورت متعادل پیش میرفت.
این سریال اولین حضور رضا عطاران در نمایش خانگی است. این بازیگر پر طرفدار که قدرت بالایی در ژانر کمدی دارد، در دهه هشتاد تا نود در تلویزیون تبدیل به یک اسطوره بزرگ شده بود اما به مرور و با سخت گیریهای صدا و سیما، رضا عطاران از تلویزیون خدافظی کرد و وارد عرصه سینما شد. تا اینکه در سال 1402 رضا عطاران با همکاری کیارش اسد زاده، سریال دفترچه یادداشت را ساخت.
داستان سریال در مورد یک پلیس دایره جنایی است که حافظه خود را به خاطر یک حادثه از دست داده و اکنون در خانه مراقبت از سالمندان زندگی میکند. نظم زندگی او زمانی بهم میریزد که همکار قدیمیاش او را وادار میکند تا روی یک پرونده قدیمی کار کند. پروندهای رد خواهر او در آن است و باید برای بدست آوردن حافظه خود دوباره وارد عرصه پلیسی شود.
۴. سریال آکتور
پلتفرم فیلیمو با ظهور سریالهای جدید و پر مخاطب در نماوا و پوست شیر، شدیدا دچار عقب ماندگی شده بود و به سختی میتوانست مخاطب را به سمت خود بکشاند. برای همین اینبار تصمیم گرفت با گذاشتن سرمایه مناسب و جذب بازیگران تجاری مثل نوید محمد زاده، سریالی بسازد تا باری دیگر مخاطبان را به سمت خود جلب کند.
این سریال اولین تجربه ساخت سریال در شبکه نمایش خانگی توسط نیما جاویدی بود. کارگردانی که پیش از این فیلمهای موفقی مثل سرخپوست و خورشید را در کارنامه خود داشت. او با فیلم سرخپوست، نوعی دیگر از ساختار روایت را وارد سینمای ایران کرد. ساختاری که همراه با تعلیق و هیجان بود. حضور نوید محمد زاده در یک نقش متفاوت از دیگر نکات مثبت این فیلم بود. سریال آکتور باری دیگر حضور نیما جاویدی و نوید محمد زاده در یک پروژه بود. همچنین این اولین همکاری احمد مهران فر و نوید محمد زاده در یک سریال شبکه نمایش خانگی است.
داستان سریال در مورد بازیگران تازه کار و مستعد تئاتر است که به دلیل داشتن مشکلات مهمی تصمیم میگیرند تا پیشنهاد عجیب و پیچیدهای را قبول کنند. با اینکار آنها وارد یک کشمکش بزرگ و هیجان انگیز میشود که دیدنش برای مخاطبان میتواند سرگرم کننده باشد.
۳. سریال پوست شیر
پلتفرم فیلم نت در زمانی ظهور کرد که مخاطبان نماوا و فیلیمو به اوج خودشان رسیده بودند و کمتر کسی این پلتفرم نوپا را میشناخت. کمتر کسی فکرش را میکرد که فیلمنت بتواند با بزرگترین پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی رقابت کند. اما به مرور با جذب سرمایه و هنرمندان مهم سینما، توانست آثاری بسازد که خیلی سریع با رقیبان خود هم سطح شود و حتی در بعضی جاها از آنها بالاتر برود. یکی از همین آثار موفق در فیلمنت، سریال پوست شیر است.
حضور جمعی از ستارگان موفق در این سریال، توانست بار تبلیغاتی آن را بالا ببرد و قبل از پخش مخاطبان منتظر این اثر بمانند. شهاب حسینی بعد از نقش قباد در سریال شهرزاد، دوباره توانست به اوج خود در شبکه نمایش خانگی برسد و با ارائه یک اجرای بی نظیر و به یاد ماندنی، امکان موفقیت سریال را بالا برد. همچنین هادی حجازی فر برای اولین بار با حضور در نقش اول یک اثر شبکه نمایش خانگی توانست نظر مخاطبان را به سمت نقش جدی خود جلب کند.
سریال پوست شیر یک داستان پر التهاب را روایت میکند. نعیم که تازه از زندان آزاد شده، به دنبال تنها دختر خود میگردد تا او را ببیند. او بعد از کشمکش طولانی او را پیدا میکند و پدر و دختری به یک سفر شمال میروند. در راه برگشت نعیم دچار سر درد و سرگیجه میشود و بیهوش میشود. هنگامی که به هوش میآید متوجه میشود دخترش ساحل ناپدید شده. از آنجا به بعد کشمکشهای خطرناک و پر التهابی برای نعیم پیش میآید.
۲. سریال قورباغه
ساختار سریال سازی در ایران، تا قبل از سال 1400 حسابی نیاز به تحول و دگرگونی داشت. سریالهایی که ساخته میشدند، بعضا موفق بودند اما خب همگی دچار نوعی کلیشه همیشگی در روایت و ساختار بودند. تا اینکه در سال 1399 نماوا با همکاری هومن سیدی، سریال متفاوت و خاص قورباغه (The Frog) را ساختند. سریالی که برای اولین بار توانست در سطح جهانی سر و صدا ایجاد کند.
هومن سیدی در سمت کارگردانی بعضا موفقتر سمت بازیگری ظاهر میشد. فیلمهای موفق او در سینما، منتقدان را وادار به تحسین قدرت کارگردانی هومن سیدی کرده بود. برای همین او تصمیم گرفت با داغ شدن بازار شبکه نمایش خانگی، سریالی بسازد که به نوعی موضوع جدیدی را روایت کند. سریال قورباغه در یک فصل با داشتن یک روایت منسجم و پر قدرت، قدرت هومن سیدی در سریال سازی را به رخ مخاطبان و منتقدان کشید.
داستان سریال در مورد شخصیتی به نام رامین با بازی صابر ابر است که با دو تا از دوستانش تصمیم میگیرند به یکی از همکلاسیهای قدیمی خود که یک شخصیت سرمایه دار است دستبرد بزنند. چنین چیزی باعث شد مسیر زندگی رامین به طور کلی با تحولی بزرگ روبه رو شود.
۱. سریال شهرزاد
به جرات میتواند گفت که سریال شهرزاد اولین سریال نمایش خانگی بود که راه را برای ساخت سریالهای با کیفیت بعد از خود باز کرد. این سریال مخاطبان شبکه نمایش خانگی را به او خود رساند و باعث شد سرمایههای بزرگی راهی این شبکه از سریال سازی بشود. در ادامه ساخت این سریال بود که پلتفرم فیلیمو به وجود آمد.
شهاب حسینی بعد از موفقیتهای بزرگ در سینما، برای نخستین بار در یک سریال شبکه نمایش خانگی ظاهر شد. سریالی که سرمایه بی اندازهای داشت و با خلق یک شهرک سینمایی بزرگ، به خوبی توانست حال هوای دوران قبل از انقلاب را باز سازی کند. همچنین حضور ترانه عیلدوستی و مصطفی زمانی از دیگر نکات قابل توجه این سریال بود.
داستان این سریال عاشقانه درسال 1332 روایت میشود و در مورد در عاشق و معشوق به نامهای شهرزاد و فرهاد است. آنها با یکدیگر قصد ازدواج دارند اما داستان زمانی دچار گره میشود که بزرگ خاندانی با نفوذ به نام بزرگ آقا، شهرزاد را برای پسر عموی خود قباد خواستگاری میکند.
پیشنهاد ویژه: سریال یاغی
ساختن یک سریال اجتماعی با ژانر هیجان انگیز و تم ملتهب، همیشه جزو دستاوردهای هنرمندان ایرانی بوده. سریال یاغی اولین تجربه نمایش خانگی محمد کارت است. کسی که با فیلم شنای پروانه، توانست نوعی از فیلمسازی که وابسته به فضاسازی است را ارائه دهد. وقتی فیلم شنای پروانه به موفقیت قابل قبولی رسید، محمد کارت تصمیم گرفت، همان فضا سازی را اینبار با شخصیتهای دوست داشتنیتر و داستانی ملتهبتر وارد شبکه نمایش خانگی کند.
علی شادمان با اینکه کارنامه پر کار و قدیمی دارد اما اوج محبوبیت او از سریال شبکه نمایش خانگی میخواهم زنده بمانم شروع شد. سریالی که علی شادمان را برای اولین بار در یک نقش متفاوت نشان میداد. سریال یاغی اما از آن هم فراتر رفت. نقش جاوید، یک نقش سخت و خاص برای شادمان بود. او باید یک شخصیتی را اجرا میکرد که هم زمان هم دوست داشته شود و هم گاهی مخاطب او را سرزنش کند. از طرفی نیاز به یک بدن قوی برای اینکار داشت. علی شادمان از تک تک چالشهای پیش رویش بر آمد و توانست این نقش را با موفقیت هرچه تمامتر اجرا کند.
داستان سریال یاغی در مورد شخصیتی به نام جاوید است که آرزوی موفقیت در کشتی گیری را دارد. او همچنین عاشق یک دختر از خانواده سخت گیر است. زمانی که خانواده دختر با ارتباط جاوید و دخترشان دچار مشکل میشوند، جاوید تصمیم میگیرد راه جدیدی را برای موفقیت و بالا بردن شخصیتش پیش میگیرد. در نتیجه زندگی او دچار چالشهای جدی و خطرناکی میشود.
سخن آخر
با ورود هنرمندان مهم ایران به پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی، آثار مهم و خاصی ساخته و پخش شد که توانست مخاطبان ایرانی را به پای این پلتفرمها بنشاند. کارگردانان و بازیگران مشهور، از طریق این پلتفرمها رابطه نزدیکتری با مخاطب برقرار کردند و به صورت هنرمندانه، نمایشهای خیره کنندهای از خودشان ارائه دادند. در این مقاله به معرفی ۱۰ مورد از بهترین سریالهای ایرانی نمایش خانگی پرداختیم. به نظر شما جای کدام سریالها در این لیست خالی بود؟
منبع: ویجیاتو