در سالی که اثر پرمدعا و مملو از بازیگران مشهوری همچون گناه فرشته علیرغم شروعی قابل قبول، یک سقوط آزاد عجیب و غریب را رقم زده است، پیمان معادی به عنوان یکی از توانمندترین بازیگران تاریخ سینمای ایران برای نخستینبار با سریالی به نام “افعی تهران” وارد حوزه نمایش خانگی شده تا روایت جنایی متفاوتی را به معرض نمایش بگذارد؛ آن هم با حضور دیگر بایگران مشهور سینما و تلویزیون ایران که انتظارات را به شدت افزایش داده است. به همین منظور نیز در این مقاله به سراغ این سریال رفته تا نگاهی به داستان، شخصیتها و عوامل سازندهاش داشته باشیم.
این سریال در پس زمینه ما را به تهرانی میبرد که سر و کله قاتل سریالی مرموزی به نام “افعی تهران” پیدا شده که به طرز بیرحمانهای افراد با سابقه کودکآزاری را به قتل رسانده و نماد کشتارش نیز مسموم نمودن مقتولین به شمار میرود. سلسله مرگهای پرسر و صدایی که پلیس در پیدا کردن عامل آنها به توفیقی دست پیدا نکرده و این مسئله موجب میشود تا پای منتقد و فیلمساز نه چندان موفقی به نام آرمان بیانی با نقش آفرینی پیمان معادی به داستان باز شود.
آرمان بیانی زندگی شخصی پرفراز و نشیبی را تجربه میکند. مردی که در کودکی توسط پدرش آزار روحی و روانی شدیدی را متحمل شده و در عین حال شاهد مرگ مادرش در یک تصادف بوده است. همچنین زندگی زناشویی او و همسرش به در بسته خورده و طلاق گرفته و روزگار خود را در تنهایی و انزوا سپری میکند؛ آن هم با وجود فرزند پسر کوچکی که توانایی نگهداری وی را نداشته و برای برقراری ارتباط با او چالشهای متعددی را تحمل میکند.
با وجود تمامی این مشکلات آرمان بیانی قصد دارد تا برای آخرینبار دست به ساخت فیلمی زده که حول محور قاتل مرموز داستان یعنی افعی تهران جریان دارد. فیلمی که به طبع با موانع بسیاری در حین تولید مواجه شده و از یک سو مراجع قضایی به او اجازه حضور در صحنه جرم را نداده و در سمت دیگر ماجرا زندگیاش به حدی در باتلاقی از مشکلات فرو رفته که برای پیدا کردن سرمایهگذار حسابی با مشکل مواجه شده است.
در این گیر و دار که عالم و آدم بر علیه آرمان شده و امیدی به ساخت فیلمش ندارد، دوست و همکاری وی به نام فرهاد به سراغش رفته و ادعا میکند که پلیس برای به دام انداختن قاتل به آنها اجازه ساخت فیلم را داده تا بلکه بتوانند در این پرونده و دستگیری مضنون اصلی کمک شایانی به سیستم قضایی کرده باشند. در همین حال از سر ناچار به سراغ روانشناسی به نام مژگان رفته تا بلکه بتواند مشکلات روحی و روانیاش که ریشه در کودکی دارد را درمان نماید؛ پزشکی که به نظر میرسد جنبه عاطفی داستان را رقم خواهد زد.
نکته حائز اهمیت من باب افعی تهران حضور برخی از بازیگران تراز اول سینما و تلویزیون در ساخته جدید یکی از موفقترین کارگردانان حال حاضر ایران به نام سامان مقدم میباشد. کارگردان آثاری نظیر دیوار به دیوار، شمس العماره، کافه ستاره و نهنگ عنبر که نشان داده به راحتی میتواند از پس هر ژانری بر آمده و حال به سراغ داستانی جنایی آمده تا با بازیگرانی مشهور، شانس خود را پس از تولید فصل سوم قلب یخی، باری دیگر در حوزه نمایش خانگی محک بزند.
اگرچه که به صورت کلی و شاید در کمال ناامیدی، اکثریت سریالهای نمایش خانگی شروعی قدرتمند را رقم زده و سپس در ادامه با افت کیفیت فاحشی روبرو میشوند اما برگ برنده افعی تهران حضور بازیگر بینالمللی مشهوری همچون پیمان معادی میباشد که تاکنون فیلم بدی در کارنامه هنریاش نداشته و بعید به نظر میرسد که برای نخستین تجربه در حوزه نمایش خانگی، کمیت را فدای کیفیت کرده باشد. آن هم در ژانری همچون جنایی که کمی پیشتر شاهد اثر ارزشمندی همچون پوست شیر بودهایم و مخاطبین تشنه تماشای یک سریال همه چی تمام دیگری هستند که بتواند ذهنشان را به چالش بکشد.
در پایان باید گفت سریال افعی تهران طی ۲ قسمت منتشر شده، خود را در قامت اثری آبرومند و جذاب به معرض نمایش گذاشته که پتانسیل تبدیل شدن به ترند بعدی حوزه نمایش خانگی را دارا میباشد. آن هم در زمانهای که باقی رقبا چندان ارزشمند و باکیفیت نشان داده نشده و همکاری سامان مقدم و پیمان معادی میتواند داستانی جذاب را به ارمغان بیاورد که روی کاغذ قطعاً سینمادوستان را به یاد Memories of Murder خواهند انداخت؛ فیلمی برگرفته از واقعیت که ساخته شد تا بلکه بتواند قاتل را به سینما کشانده و جنایاتش را در برابر دیدگانش به معرض نمایش بگذارد.