اگر مایلید بدانید که رفتار درست با همسر بی احساس چیست و یا اینکه به چه دلیل زن یا شوهر شما رفتارش بی احساس شده، با ما همراه باشید.
رفتار با همسر بی احساس و آنچه باید بدانید
زندگی با همسر بی احساس و به قول معروف بی ذوقی که در هیچ شرایط و موقعیت خاصی جنبه ابراز احساسات خود را نمایان نمیکند، کار ساده ای نیست. یکی از لازمه های زندگی مشترک و عاشقانه، داشتن احساس است که متاسفانه برخی دچار کمبودش هستند و به طبع این کمبود، زندگی همسر آنها نیز تحت تاثیر قرار میگیرد. اگر احیانا شما هم با زن یا شوهر بی احساس خود دچار مشکل هستید و نمیتوانید وضعیت را تحمل کنید با ما در این بخش از همسرداری نمناک همراه شده و راه حل را یاد بگیرید.
دلیل بی احساس بودن مرد یا زن در زندگیزن بی احساس یا شوهر بی احساس شما قطعا علتی برای این ویژگی خود دارد که اصلی ترین آنها شامل:
فشارهای اجتماعی
اگر همسرتان در ابتدا به شما توجه بیشتری میکرد و اکنون این توجه کاهش یافته است، این ممکن است به دلیل فشارهای اجتماعی باشد. زنان در موقعیتهای فشار اجتماعی، به ارتباط و صحبت کردن با دیگران روی میآورند، اما مردان بهطور معمول تمایل کمتری برای این کار دارند.
بیماریهای روحی
بیماریهایی مانند افسردگی میتوانند باعث کاهش علاقه فرد به مسائلی که قبلاً برایش جذاب بودهاند، شوند. اختلالات شخصیت مانند اسکیزوئید نیز میتوانند به علت بیاحساسی در رفتار فرد دخیل باشند.
مشکلات رابطهاگر همسرتان تنها در ارتباط با شما بیاحساس به نظر میرسد و ارتباطش با دیگران مثبت است، این ممکن است نشانهای از مشکلات در رابطه شما باشد. معمولاً عدم رضایت از رابطه باعث بیاحساسی و انزوا میشود. مشکلات مانند ناتوانی در ارتباط مؤثر با همدیگر میتواند مانع از این شود که احساسات و خواستهها بهدرستی انتقال پیدا کند.
نشانه های همسر بی احساس
اگر میخواهید بدانید که بی احساس بودن شوهر نشانه چیست، ابتدا باید شاخصهای شناسایی یک همسر بیاحساس را بشناسید.
احساس تنهایی در رابطه
عدم اطمینان از نیازها و خواستههای همسرتان
عدم مشارکت در فعالیتهای اجتماعی مشترک
تبدیل شدن همسر به دوست
سرکوب یا نادیده گرفتن احساسات
عدم راحتی در حضور خانواده و دوستان
تردید در تصمیمگیریهای بلندمدت
کاهش صمیمیت فیزیکی
عدم اعتماد به همسر
راه حل و بهترین رفتار با همسر بی احساسدر پاسخ به سوال رایج شما با موضوع با همسر بی احساس چگونه برخورد کنیم، به عنوان راه حل چند مورد را در ادامه لیست کرده ایم
با او رک و پوست کنده صحبت کنید
بهترین راه حل برای پیشبرد اختلافات بین همسران، ارتباط و صحبت با یکدیگر است. اولین قدم برای حل کردن اختلافات باید با گفتوگو با همسر آغاز شود. اگر از بیاحساسی و نادیدهگرفتن خود توسط همسرتان خسته شدهاید، میتوانید در یک محیط مساعد و مناسب با او درباره این مسئله گفتگو کنید. با این حال، به یاد داشته باشید که مهارتهای خاصی برای انجام صحبتها بهکار میروند و اگر این موارد را نادیده بگیرید، ممکن است به نتایج مطلوب نرسیده باشید.
یکی از نکات مهم در این راهکار، گوش دادن به همسرتان است. به صحبتها و احساسات او به دقت گوش کنید و از اینکه او را درک میکنید، مطمئن باشید.
تمرکز روی مسائل رابطهگاهی اوقات، بیاحساسی همسر شما یک ویژگی ثابت از او نیست که از ابتدا وجود داشته باشد. احتمالاً زمانی که به این زندگی مشترک پا گذاشتید، شروعی خوب و هیجانانگیز داشتید اما به تدریج، همسرتان نسبت به شما بیاحساستر شده است. در این مواقع، احتمالاً دلایلی درونی در رابطه شما وجود دارد که باعث این تغییرات میشوند. به همین دلیل، مهم است زمانی را به این مسئله اختصاص دهید و تلاش کنید تا با تشخیص و حل مشکلات، بهبودی در رابطهتان ایجاد کنید.
اولین قدم در این مسیر، شناسایی مشکلات ممکن است. سعی کنید با دقت به رویدادها و تعاملهای روزمرهتان توجه کنید تا ببینید مشکلاتی چه شکلی در رابطهتان وجود دارد. این مشکلات ممکن است از جنبههای مختلف مثل ارتباط، تفاهم مشترک، خواستهها و نیازها نشأت گرفته باشند.
تعیین مرزهای مشخص
برای حل تفاوتها و تقابلات در رفتارها با همسرتان، تعیین مرزهای واضح بسیار مهم است. به همسرتان اجازه دهید بداند کدام اقدامات و رفتارها برای شما غیرقابل قبول هستند. این امر به شما کمک میکند تا مرزهایتان را ایجاد کنید و همسرتان هم متوجه شود که چگونه باید خودش را در مرزهای ارزیابی شده توسط شما نگه دارد.
ابراز شفاف نگرانیهایتانهنگامی که با رفتارهای بیاحساس همسرتان مواجه میشوید، باید بیان کنید که این نگرانیها و احساسات ناراحتی برای شما اهمیت دارند. به طور مودبانه و با احترام، نگرانیها و احساساتتان را ابراز کنید. این کار به همسرتان نشان میدهد که احساسات شما از اهمیت برخوردارند و رفتارهای او در روح و روان شما به چه شکل تاثیرگذار هستند.
تقویت رفتارهای مثبت
به جای تمرکز بر رفتارهای منفی همسرتان، تلاش کنید تا رفتارهای مثبت او را تقویت کنید. وقتی او رفتارهای مثبتی انجام میدهد که شما را خوشحال میکند، او را تشویق کنید چراکه این کار باعث افزایش رفتارهای خوب و کاهش رفتارهای منفی میشود.
خودارزیابی و کنترل عواطف
وقتی با بیاحساس همسر مواجه شدید، مهم است که عواطف خود را کنترل کنید. از تصمیمگیریهای افراطی و واکنشهای عاطفی خود پرهیز کنید. در مواقع دشوار، از تکنیکهای مدیریت عواطفی مانند تنفس عمیق استفاده کنید تا به آرامی این مسئله را حل کنید.
صبور باشید
یکی از نکات مهم در رابطه با همسر بیاحساس این است که تغییرات ممکن است زمان بر بوده یا حتی اصلاً رخ ندهد. باید بهطور واقعگرایانه تصمیم بگیرید که آیا میتوانید با این وضعیت زندگی کنید یا خیر.
مراجعه به مشاوره
اگر تمام تلاشهایتان برای بهبود رابطه با همسرتان نتیجه نگرفت، به مشاوره مراجعه کنید. مشاوره روال زوج درمانی میتواند به شما کمک کند تا با مسائلتان به طور موثرتر برخورد کنید و به راهحلهای سازنده دست پیدا کنید. این فرصت به شما میدهد که با همسرتان به طور متعادل و با احترام بیشتری به مسائل رابطه نگاه کنید.
منبع: راهنماتو