جک دورسی که خودش بنیانگذار توییتر بوده، از اصالت نداشتن شبکهی اجتماعی جدید متا یعنی تردز ابراز تأسف کرد.
متا روز چهارشنبهی هفتهی گذشته، شبکهی اجتماعی متنمحور خود، Threads را راهاندازی کرد. با وجود اینکه تعداد کاربران پلتفرم مذکور بهسرعت از ۷۰ میلیون نفر عبور کرد اما انتقادات مختلفی علیه آن مطرح شده و برخی افراد شبکهی اجتماعی جدید متا را کپی دیگری از توییتر میدانند.
دورسی بنیانگذار و مدیرعامل سابق توییتر، پس از راهاندازی تردز انتقاد خود را از این شبکهی اجتماعی مطرح کرد و گفت: «ما خودرو پرنده میخواستیم و در عوض، هفت شبکهی اجتماعی مثل توییتر داریم.»
انتقاد دورسی در واقع پاسخی به پست اندی آلن، بنیانگذار اپلیکیشن Not Boring بود که تصویری از پلتفرمهای مختلف رسانههای اجتماعی را با عنوان «باید بگویم بهنظر میرسد فرصت اختراع مجدد شبکههای اجتماعی را از دست دادهایم» به اشتراک گذاشت.
تصویر منتشرشده در حساب توییتر آلن به شباهت بسیار زیاد رابط کاربری شبکههای اجتماعی مختلفی مثل Mastodon، توییتر، تردز و بلواسکای اشاره دارد.
البته کاربران در پاسخ به دورسی، انتقاد او از تردز را به چالش کشیدند و به راهاندازی BlueSky که خود پلتفرمی شبیه توییتر است اشاره کردند. دورسی پاسخ داد: «اینطور نیست؛ BlueSky پروتکلی است که توییتر میتواند روی آن بنا شود و صرفاً برخی از محدودیتها و بارهای اضافه را حدف میکند.»
ایلان ماسک، مالک کنونی توییتر با ارسال شکلک خنده، به توییت دورسی پاسخ داد. میلیارد معروف نیز قبل از دورسی بهطور آشکار مشکل خود را با تردز مطرح کرده بود.
ماسک درحالحاضر تهدید کرده که مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا را بهدلیل راهاندازی تردز و استفادهی غیرقانونی از اسرار تجاری توییتر به دادگاه میکشاند.
همانطور که بیزنساینسایدر اشاره میکند، درحالحاضر موجی از هیجان پیرامون تردز وجود دارد؛ بهطوریکه فقط طی ساعات اولیهی راهاندازی، بیش از ۱۰ میلیون نفر در آن ثبتنام کردند. البته یکی از مهمترین دلایل رشد سرسامآور جامعهی کاربری تردز، پیوند مستقیم آن به اینستاگرام است که حدود دو میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد.
رئیس اینستاگرام: قرار نیست تردز جایگزین توییتر باشد!
در همین حال، آدام موسری در گفتگویی با ورج گفته که شبکه اجتماعی تردز برای جایگزینی توییتر ساخته نشده است. این اظهار نظر آقای موسری در حالی مطرح شده که بسیاری از کاربران و کارشناسان در روزهای اخیر و با توجه به موج استقبال از شبکه اجتماعی جدید متا، آن را مهمترین رقیب توییتر خطاب کرده و شروع به مقایسه این دو کردهاند.
موسری میگوید پلتفرم تردز قرار نیست شبیه توییتر محفلی برای بحثهای داغ سیاسی یا اخبار حوزه جنگ و سیاست باشد. رئیس اینستاگرام میگوید حتی به قیمت افزایش بازدید و درآمد تردز، متا تمایلی ندارد تا تمرکز شبکه اجتماعی جدیدش بر اخبار باشد چراکه این موضوع میتواند تردز را در همین ابتدای کار در معرض تحقیقات رگولاتوری و منفیگرایانه قرار دهد.
آدام موسری میگوید جوامع بسیار زیادی نظیر ورزش، موسیقی، مد، زیبایی و سرگرمی وجود دارند و تردز میخواهد در این حوزهها حرف برای گفتن داشته باشد. متا در پی تبدیل تردز به «پلتفرمی پرجنبوجوش» است، بدون اینکه روی سیاست یا خبرهای مهم روز تمرکز کند.
این گفتههای موسری با رویکرد اخیر متا در دیگر شبکههای اجتماعیاش همخوانی دارد چراکه این شرکت اخیرا تلاش کرد محتوای سیاسی موجود در فیسبوک را تا حد زیادی کاهش دهد. این شرکت سال گذشته کلمه News (اخبار) را از نام فید اصلی فیسبوک حذف کرد. متا همچنین در واکنش به قانون جدید کانادا (که اعلام میکند شرکتها باید برای انتشار خبرهای محلی به دولت پول بدهند) گفت انتشار اخبار را در فیسبوک و اینستاگرام متوقف میکند.
رئیس اینستاگرام در پست دیگری میگوید تردز بهدنبال پایین آوردن رتبهی خبرها و محتواهای سیاسی نیست، اما با این نوع محتواها مثل فیسبوک قدیم برخورد نمیکند. آدام موسری میگوید تردز در نهایت جایگزین توییتر نخواهد شد:
«هدف این نیست که جایگزین توییتر شویم. هدف این است که میدانی عمومی برای جوامع اینستاگرام بسازیم که واقعاً هرگز سراغ توییتر نرفتند.»
رئیس اینستاگرام در ادامهی سخنانش اضافه کرد: «همچنین بهدنبال ایجاد پلتفرمی برای کاربرانی در توییتر و سایر پلتفرمها هستیم که به محیطی با خشم کمتر برای انجام مکالمه علاقه دارند؛ اما قرار نیست این محیط برای تمامی کاربران توییتر باشد.»