10 دانشمند مشهور و موفق ایرانی

بعضی از این دانشمندان با استفاده از بورسیه های تحصیلی در خارج از کشور به فراگیری علم و فعالیت پرداخته و هم اکنون به عنوان وزین ترین اندیشمندان ایرانی در دنیا شهره گشته اند. اگر علاقه مندید که با مشهورترین ایرانی های جهان آشنایی پیدا کنید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

۱. جمشید دلشاد | Jimmy Delshad

جمشید دلشاد، که با نام جیمی دلشاد یکی از ایرانی های مشهور در دنیا می باشد که سال 1318 شمسی در شیراز به دنیا آمد و پس از اتمام تحصیلات متوسطه به آمریکا مهاجرت نمود.

در آمریکا در رشته مدیریت شهری فارغ التحصیل گردید و از سال 2011 تا به اکنون در سمت شهردار شهر بورلی هیلز فعالیت می کند. او اولین ایرانی است که در یکی از شهرهای ایالت متحده به سمت سیاسی رسیده و از آن جا که اصالتی یهودی دارد ریاست کنیسایی در لس آنجلس را نیز برعهده دارد.

۲. امیر مجیدی مهر | Amir Majidimehr

امیر مجیدی مهر معاون ارشد شرکت بزرگ مایکروسافت، نیز از ایرانی های موفق در جهان به شمار می رود. او سابق بر این یکی از مهندسان برنامه نویسی و رسیدگی به سیستم عامل رایانه ای بود ولی در سال 2008 از شرکت مایکروسافت جدا شد و با پیشرفت چشمگیری که در زمینه کامپیوتر به دست آورد به عنوان معاون ارشد مایکروسافت دوباره با راس هرم هیات مدیره بازگشت.

۳. فریار شیرزاد | Faryar Shirzad

فریار شیرزاد متولد سال 1965 میلادی در شهر لندن و از ایرانی های موفق در سراسر دنیا می باشد، که از دانشگاه های ویرجینیا، هاروارد و مریلند مدرک دکترای حقوق را دریافت نموده است.

شیرزاد به مدت 7 سال در کمیته مالی سنا آمریکا به فعالیت مشغول و هم اکنون معاونت مشاور ریاست جمهوری آمریکا و شورای ملی ایالت متحده را بر عهده دارد. پدر فریار شیرزاد نیز از سفرای ارشد وزارت خارجه ایران در لندن قبل از انقلاب اسلامی ایران بود.

۴. سینا تمدن | Sina Tamaddon

سینا تمدن متولد سال 1335 شهر تبریز و از مشهورترین ایرانیان در جهان می باشد، که از دانشگاه پردیو آمریکا فارغ التحصیل گردید. تمدن در سال 1997 در شرکت معروف اپل مشغول به کار شد و به سرعت توانست پله های ترقی را طی کرده و به عنوان معاون مدیر عامل در یکی از شعب گسترده اپل به فعالیت بپردازد. هم اکنون سینا تمدن قائم مقامی مدیریت بخش برنامه های کاربردی این شرکت را بر عهده دارد.

۵. انوشه انصاری | Anousheh Ansari

اولین زن فضانورد ایرانی با نام انوشه انصاری متولد سال 1345 مشهد می باشد، که توانسته نام خود را در لیست مشهورترین ایرانیان جهان به ثبت برساند.

او پس از مهاجرت به آمریکا مدرک کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک را از دانشگاه جرج میسون دریافت نمود و تا به حال افتخارات و جوایز بیشماری را در زمینه های مختلفی همچون برترین کارآفرین زن در سال 2000، موفق ترین تاجر زن در سال 2001، برترین کارآفرین خلاق در سال 2009، دکترای افتخاری سال 2013، خدمات ارزنده به جامعه فضایی در سال 2015 به دست آورده است.

۶. حسین اسلامبولچی | Hossein Eslambolchi

حسین اسلامبولچی از مخترعان و متفکران و ایرانی های مشهور در دنیا است، که در ایالت متحده آمریکا در سمت مدیر ارشد فناوری اطلاعات فعالیت نموده و همچنین جزو 100 نفر برتر در کل تاریخ دانشگاه کالیفرنیا به شمار می رود.

وی تا کنون 1145 اختراع مختلف را به نام خود ثبت کرده و در مجمع جهانی علوم و فناوری صاحب کرسی می باشد. لیست افتخارت اسلامبولچی عناوینی همچون مخترع سال 2001، جایزه اختراع توماس ادیسون سال 1997، مخترع برتر سال 2002، برترین مدیرفنی سال 2005، یکی از ده مدیر برتر در تجارت فناوری سال 2003 را در خود جای داده.

۷. امید کردستانی | Omid Kordestani

امید کردستانی متولد سال 1963 تهران و از ایرانی های موفق در جهان است، او که اصالتی کرد دارد، در یک مدرسه کاتولیک مقطع دبیرستان را به پایان رساند و پس از فوت پدرش به آمریکا مهاجرت نمود.

با هوش بالایی که داشت؛ در دانشگاه ایالتی سن خوزه مدرک مهندسی برق و پس از آن مدرک ام بی ای را از دانشگاه استنفورد دریافت کرد. همکاری با شرکت های آمازون، تراولاسیتی، اکسایت، ای بی سیتی بانک، آمریکن آن لاین و اینتل او را به یکی از مدیران ارشد این حوزه بدل ساخت.

طی نظرسنجی مجله تایم در سال 2006 کردستانی به عنوان یکی از 100 شخصیتی که دنیا را به نحوی قابل تقدیر تغییر داده اند، معرفی گردید.

۸. آزاده تبار زاده | Azadeh Tabazadeh

آزاده تبارزاده دکترای شیمی و فیزیک و استاد دانشگاه استنفورد، سال 1346 شمسی در تهران دیده به جهان گشود. خانواده تبارزاده زمانی که او 7 سال داشت به آمریکا مهاجرت نمودند.

دکتر تبارزاده موفق به کسب عناوین مختلف و ارزشمند علمی از دانشگاه های سراسر دنیا شده که از جمله می توان به رتبه یک شیمی دانشگاه استنفورد سال 1987، دکتری فیزیک سال 1994، دانشمند ارشد مرکز تحقیقات ناسا سال 2002، دانشیار دانشگاه مهندسی محیط زیست سال 2005 و معاون پژوهشی گروه شیمی سال 1998 اشاره کرد.

9. توفیق موسیوند | Tofy Mussivand

پروفسور توفیق موسیوند، جراح بزرگ قلب در جهان، متولد سال 1315 همدان و از مشهورترین ایرانیان جهان می باشد، که از دانشگاه های تهران و کانادا موفق به دریافت مدارج عالیه تحصیلی گردید.

دکتر موسیوند اولین شخصی است که عمل بای پس قلبی ریوی و همچنین تشخیص پزشکی از راه دور را انجام داد. جایزه شورای دستاوردهای علوم سالانه سال 1997، محقق برتر سال 2010، دریافت مدال الماس جوبیلی از ملکه انگلستان در سال 2013، جایزه مدال افتخاری سلطنتی از رئیس جمهور کانادا و جایزه ارتقا حرفه ای پزشکی سال 2015 در کارنامه علمی پرفسور موسیوند خودنمایی می کنند.

10. مجید سمیعی | Majid Samii

بدون شک مشهورترین چهره ایرانی شناخته شده در جهان پرفسور مجید سمیعی می باشد. دکتر سمیعی سال 1316 در تهران متولد شد و هم اکنون در سمت رئیس بیمارستان علوم عصبی هانوفر در کشور آلمان به فعالیت می پردازد.

برترین مدارج علمی در رشته جراحی مغز و اعصاب را در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ دریافت کرده و افتخارات بیشماری از جمله نشان مدال فدرال آلمان سال 1988، جایزه ابن سینا سال 2006، چهره های ماندگار سال 2006، جشنواره خوارزمی سال 2014 و مدال طلای نیکولای پیروگوف سال 2018 را در کارنامه کاری خود دارد.

منبع: مجله گفتنی