کشف ناو آمریکایی «موش رقصان» در اعماق اقیانوس، پس از ۸۲ سال

نیروی دریایی استرالیا روز دوشنبه اعلام کرد که لاشه‌ یک ناو آمریکایی را که در جریان جنگ جهانی دوم نقش مهمی در نبردهای دریایی در اقیانوس آرام ایفا کرده بود یافته است.

این کشف غافلگیرانه در عمق اقیانوس صورت گرفته است. نیروی دریایی سلطنتی استرالیا در مأموریتی در اقیانوس هند، به‌طور تصادفی به لاشه‌ی کشتی‌ای با نام مستعار «موش رقصان» برخورد کرد. این کشتی در ۳۲۰ کیلومتری شرق جزیره کریسمس، میان استرالیا و اندونزی یافت شد.

این کشتی در تاریخ ۱ مارس ۱۹۴۲، در حالی که بیش از ۲۰۰ نظامی را با خود به همراه داشت، در پی حمله نیروهای ژاپنی و سه ماه پس از حمله به بندر پرل هاربر در هاوایی غرق شد.

طبق گزارش ان‌بی‌سی نیوز، کشتی «USS Edsall» در جریان این نبرد و به‌ویژه در نخستین کارزار اقیانوس آرام «با شجاعت» در جنگ جهانی دوم خدمت کرده است. این کشتی در کنار ناوهای جنگی استرالیایی که از سواحل محافظت می‌کردند، فعالیت داشته و در غرق کردن زیردریایی ژاپنی «ال ۱۲۴» در نزدیکی بندر داروین استرالیا نقش ایفا کرده است.

«کاپیتان کشتی و خدمه‌اش شجاعانه جنگیده بودند»

مارک هموند، معاون دریادار و فرمانده نیروی دریایی سلطنتی استرالیا به همراه کارولین کندی، سفیر آمریکا در استرالیا در بیانیه‌ای مشترک در روز دوشنبه اعلام کردند: «کاپیتان جاشوا نیکس و خدمه‌اش با شجاعت جنگیدند»

این ناو در روز غرق شدن، چندین مانور پیچیده انجام داده و به همین دلیل توسط ژاپنی‌ها با عنوان «موش رقصان» نام‌گذاری شد. ژاپنی‌ها برای مدتی طولانی از عکسی که حمله به این ناو بمباران شده را نشان می‌داد، در تبلیغات خود استفاده می‌کردند.

سفیر آمریکا در استرالیا در این باره اظهار داشت: «کاپیتان جاشوا نیکس و خدمه‌اش با شجاعت جنگیدند و توانستند از ۱۴۰۰ گلوله شلیک‌شده از سوی کشتی‌ها و ناوهای جنگی ژاپنی جان سالم به در ببرند، تا اینکه مورد حمله ۲۶ بمب‌افکن شیرجه‌‌ای قرار گرفتند و یک گلوله مرگبار نهایتا به ناو اصابت کرد.» این کشف که یک سال پیش صورت گرفته بود، در روز دوشنبه، ۱۱ نوامبر، همزمان با روز بزرگداشت کهنه‌سربازان، به‌طور عمومی اعلام شد.

نیروی دریایی اعلام کرد که این لاشه را به کمک «سامانه‌های پیشرفته رباتیک و خودکار که معمولاً برای بررسی‌های هیدروگرافی استفاده می‌شوند» یافته است.