کشف بلندترین درخت در آسیا 

یک درخت سرو در چین به عنوان بلندترین درختی که تاکنون در آسیا کشف شده، شناخته شد. این درخت که 102متر طول دارد، دومین رتبه را به لحاظ ارتفاع در جهان کسب کرده است.

این درخت با ارتفاع فعلی بلندتر از مجسمه آزادی با ارتفاع 93متر است.

طبق گزارش رسمی منتشر شده توسط دانشگاه پکینگ، این درخت در جریان کاوش‌های تیمی از این دانشگاه در دره یارلونگ زانگبو در منطقه خودمختار تبت در چین پیدا شده است.

گونه این درخت هنوز مشخص نشده اما رسانه‌های چینی اعلام کرده‌اند که این درخت یا یک سرو هیمالیایی (cupressus torulos) یا یک سرو تبتی (cupressus gigantean) است.

طبق گزارش‌های رسانه‌های چینی قطر این درخت 2.9متر است. تا قبل‌از این کشف بلندترین درخت آسیایی یک درخت مرانتی زرد (Shore faguentiana) با ارتفاع 101متر بود که در ناحیه محافظت‌شده دره دانوم در مالزی قرار دارد.  

ناحیه خودمختار تبت اکوسیستم منحصربه‌فردی است که توسعه و تغییرات اقلیمی جهانی هر روز بیش‌تر آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اما این ناحیه، اخیراً مرکز توجه تلاش‌های محیط‌زیستی برای مراقبت از گیاهان و حیوانات قرار گرفته است. محققان دانشگاه پکینگ درختان بلند این ناحیه را برای درک بهتر از تنوع محیط‌زیستی و کمک به تلاش‌های مراقبتی بوم‌شناختی مستند‌نگاری می‌کنند.

تیم تحقیقاتی به کمک پهپاد و اسکنرهای لیزری سه‌بعدی و تکنولوژی لیدار توانسته از درخت تصاویری سه‌بعدی ثبت کند.

به گفته یکی از استادان دانشگاه پکینگ این درخت از این لحاظ که ریشه‌هایش کاملاً در زیر خاک مدفون نشده‌اند بسیار جالب است. گو کینگوآ می‌گوید: «سیستم شاخه‌های این درخت نیز پیچیده است و یک میکرواقلیم و زیستگاه ایدئال برای برخی گونه‌های حیوانات و گیاهان درمعرض خطر ایجاد کرده است.»

درحال حاضر بلندترین درخت در جهان 116متر ارتفاع دارد و در پارک ملی ردوود در کالیفرنیا واقع شده است. سن این درخت بین 600 تا 800 سال تخمین زده شده و بر اساس نام یکی از تایتان‌های افسانه‌های یونانی نام آن را هایپریون گذاشته‌اند. این درخت در سال 2006 کشف شد.

سال گذشته خدمات پارک آمریکا تصمیم گرفت دسترسی عمومی به این درخت را محدود کند زیرا بازدیدکنندگان از درخت بالا می‌رفتند و زباله‌های‌شان را اطراف درخت رها می‌کردند که باعث شده بود به درخت آسیب وارد شود.