ورزش‌های رزمی: افزایش جذابیت و انقلاب فناوری

برگزاری مسابقات ورزش‌های رزمی رونق روزافزونی پیدا کرده‌ و فناوری‌های تازه نیز شیوهٔ تماشای این مبارزات را تغییر داده است.

برآورد می‌شود که هنرهای رزمی و مسابقات آنها حدود ۳۰۰ میلیون هوادار در جهان داشته باشند. محبوبیت این ورزش‌ها در ایالات متحده، بریتانیا، برزیل، سنگاپور و چین بیش از دیگر کشورهاست. شمار علاقمندان انجام این ورزش‌ها هم درحال‌افزایش است. سال گذشته تنها در ایالات متحده، ارزش بازار باشگاه‌های ورزش رزمی به ۹ میلیارد دلار رسید.

دو شرکت عظیم بر صدر کسب‌وکار برگزاری مسابقات رزمی جهان تکیه زده‌اند. طبق ارزیابی‌ها، هردو شرکت‌ یو.‌اف.‌سی و وان.چمپیون‌شیپ ارزشی بیش از یک میلیارد دلار دارند، و شرکت‌های دیگری نظیر بلاتور و پروفشنال فایترز لیگ هم از این بازار بزرگ بی‌نصیب نمانده‌اند.

اما رقابت اصلی شرکت‌ها بر سر شیوهٔ تماشای مسابقات است. عرصهٔ خدمات پخش مستقیم آنلاین و شبکه‌های اجتماعی آوردگاهی است که تقدیر این صنعت در آن رقم می‌خورد.

چاتری سیتی‌یود تونگ مدیرعامل وان‌چمپیون‌شیپ، دربارهٔ نقش فناوری‌های تازه دراین‌باره می‌گوید: «اگر نگاهی موبایل‌تان بیندازید متوجه می‌شوید که توپ تنیس و پینگ‌پنگ و بسکتبال در صفحهٔ موبایل چندان خوب دیده نمی‌شود،‌ فوتبال و فورمول ۱ هم همینطور. این ورزش‌ها یا خیلی طولانی‌اند یا اصلا توپ‌شان به‌خوبی دیده نمی‌شود. اما ضربهٔ مشت و سر و زانو را می‌بینید، و این محتوای بصریِ مخصوص موبایل است. می‌توانید انتخاب کنید که نبرد کدام مبارز را تماشا کنید. این مسابقه سریع است، وشما آن را عیناً درک می‌کنید و به‌آسانی از آن لذت می‌برید.»

علاقه‌مندانی که وارد گود می‌شوند

شمار طرفداران ورزش‌هایی نظیر بوکس و جوجیتسو و موی‌تای روبه‌افزایش است. ساموئل کانه‌ریه‌رو، یکی از مربیان باشگاه ام‌.ام‌.اِی دوحه است که یکی از بزرگترین مراکز ورزش‌های رزمی منطقه محسوب می‌شود.

ساموئل دربارهٔ این ورزش می‌گوید: «به‌نظرم می‌شود ام.ام.ای را به‌شکل خاص در خاورمیانه گسترش داد، چون ورزش جدیدی است، همانطور که در برزیل و آمریکا جدید بوده و رشد کرده.»

اما آیندهٔ ام‌.ام.ای چه خواهد بود،‌ آیا ممکن است چنین ورزش‌هایی به ورزش‌های پرطرفدار دنیا تبدیل شود؟

ران وست‌فال، کارشناس مؤسسهٔ «فوتوروم اسپرت» معتقد است که دیریازود پخش ورزش‌های مختلف در شبکه‌های آنلاین جهانی بیشتر و بیشتر خواهد شد.

او می‌گوید: «پیش‌بینی می‌کنیم که در پخش آنلاینِ سرگرمی‌هایِ تصویری، به‌ویژه در ایالات متحده، بیش‌ازپیش بسته‌هایی از چند محصول مختلف راهی بازار شود، و نمونه‌اش بستهٔ محصولات تصویری ای.اس.پی.انِ شرکت دیزنی است. به‌نظرم، بسته‌های محصولات بصری بیشتر خواهند شد، و قطعا شامل پخش مسابقات ورزشی هم خواهند بود، نه‌تنها ورزش‌ آمریکا بلکه ورزش دنیا.»