معرفی بهترین گوشی‌های شیائومی از نظر دوربین

قبل از اینکه مستقیم سراغ فهرست بهترین گوشی شیائومی از نظر دوربین برویم، بد نیست بدانید که بین انواع سری‌ها و زیربرندهای مختلف شیائومی، بهترین دوربین گوشی را در سری اصلی و عددی شیائومی یا Mi سابق خواهید یافت و سپس ردمی نوت‌ها در بخش میان‌رده‌ها و پایین‌رده‌ها بهترین دوربین ممکن را ارائه می‌دهند.

معرفی پرفروش ترین گوشی‌های جهان در سال ۲۰۲۳

شیائومی در چند سال اخیر تلاش‌های بسیاری برای به چالش کشیدن سامسونگ و اپل در زمینه دوربین انجام داده که شروع جدی این تلاش‌ها عرضه‌ی می ۱۰ اولترا در سال ۲۰۲۰ بود. این گوشی با ترکیب دوربین‌های بسیار خوب، کیفیت فوق‌العاده‌ای را در اختیار کابران قرار می‌داد و به نوعی بهترین هدیه‌ی ده‌سالگی این شرکت نوپا برای طرفدارانش محسوب می‌شد؛ البته این گوشی تنها به بازار چین محدود شد و چندان موفقیت بزرگی در عرصه‌ی جهانی کسب نکرد.

همچنین دیگر هموطن این شرکت، یعنی هواوی که پس از تحریم‌ها روزهای خوشی را نمی‌گذارند، پایان همکاری خود را با لایکا در زمینه‌ی دوربین اعلام کرد و همین اتفاق فرصتی شد تا شیائومی امتیاز همکاری با لایکا را مال خود کرده و بلافاصله سری میان‌نسلی Xiaomi 12s را با برندینگ لایکا کنار ماژول دوربین‌ها روانه بازار کند.

حالا شیائومی استفاده از لنز‌ها و دانش فنی آلمانی‌ها در زمینه رنگ و پردازش تصویر را علاوه‌بر پرچم‌دارانش، نصیب گوشی‌های بالارده‌ای مانند شیائومی 13T و شیائومی ۱۳ تی پرو نیز کرده است. این شرکت که با معرفی سیستم‌عامل جدیدش، Hyper OS روزهای پرچالشی را می‌گذارند، از دو گوشی پرچم‌دار جدید شیائومی ۱۴ و شیائومی ۱۴ پرو نیز رونمایی کرده که فعلاً محدود به بازار چین هستند.

باید دید که آیا نرم‌افزار جدید تأثیر مثبتی بر الگوریتم پردازش تصویر چینی‌ها گذاشته یا خیر؟

پس فعلاً ملاک ما برای نگارش این مقاله گوشی‌های رجیسترشده‌ی حاضر در بازار ایران خواهد بود. در ادامه با معرفی بهترین گوشی شیائومی از نظر دوربین در بازه‌های قیمتی مختلف همراه ما باشید. ترتیب فهرست بهترین گوشی شیائومی از نظر دوربین بر اساس قیمت و از زیاد به کم چیده شده است.

شیائومی ۱۳ اولترا

«شیائومی ۱۳ اولترا» با طراحی منحصربه‌فردش میزبان چهار دوربین ۵۰ مگاپیکسلی در پنل پشتی است. دوربین اصلی از حسگر عظیم یکی اینچی سونی IMX989 با سطح مقطعی پوشیده شده از ۵۰ میلیون پیکسل ۱٫۶ میکرونی استفاده می‌کند که خروجی آن در حالت پیش‌فرض عکس‌هایی ۱۲٫۵ مگاپیکسلی هستند.

لنز هشت پارچه‌ی واید ۲۳ میلی‌متری روی این حسگر سوار است که به دیافراگم دوگانه‌ی f/1.9 و f/4.0 مجهز شده تا کاربر کنترل بهتری روی عمق‌میدان تصاویر ثبت‌شده با دوربین اصلی داشته باشد. همچنین ویژگی‌هایی مانند لرزشگیر اپتیکال تصویر، فوکوس خودکار لیزری و فوکوس خودکار تشخیص فازی چندجهته از دیگر قابلیت‌های دوربین اصلی شیائومی ۱۳ اولترا محسوب می‌شوند.

سه دوربین دیگر همگی به حسگر IMX858 سونی مجهز شده ‌اند که اندازه‌ای 1/2.51 اینچی دارد. دو دوربین تله‌فوتو با فواصل کانونی ۷۵ و ۱۲۰ میلی‌متری که هر دو لنز از لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار تشخیص فازی دوال پیکسل بهره می‌برند. دوربین دیگر نیز یک لنز سوپر واید ۱۲ میلی‌متری دارد که به فوکوس خودکاری تشخیص فازی دوال پیکسل نیز مجهز شده تا بتوان با آن عکس‌های ماکرو نیز ثبت کرد.

همچنین یک حسگر سه‌بعدی TOF به‌عنوان عمق‌سنج برای کمک به تشخیص و جداسازی بهتر سوژه از پس‌زمینه در عکس‌های پرتره و فلاش LED دوگانه نیز روی این ماژول بزرگ دوربین دیده می‌شوند.

برای عکاسی و فیلم‌برداری سلفی نیز از یک دوربین ۳۲ مگاپیکسلی واید با فاصله‌ی کانونی ۲۲ میلی‌متری استفاده می‌شود؛ اما مشکل بزرگ دوربین سلفی ۱۳ اولترا، مانند سایر گوشی‌های شیائومی، محدود بودن ضبط ویدئو به رزولوشن 1080p و عدم توانایی ضبط تصاویر با کیفیت‌تر 4K است.

اما دوربین‌های پشتی توانایی ضبط تصاویر 8K@24fps را دارند و همچنین از عهده ضبط تصاویر ۱۰ بیتی دالبی ویژن HDR نیز برمی‌آیند؛ همچنین جزیره‌ی دایره‌ای شکل میزبان دوربین‌های پشتی، با ماژول جداگانه‌ای توانایی تبدیل شدن به حلقه‌ی نگهدارنده فیلتر با دهانه‌ی ۶۷ میلی‌متری را نیز دارد که با تهیه کردن آن، می‌توان از فیلترهای حرفه‌ای رایج دوربین‌های دیجیتال مانند پولاریزه، UV و ND بر روی این گوشی بهره‌ی لازم را برد.

نمایشگر ۶٫۷۳ اینچ OLED با پنل LTPO و حداکثر نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، ۲۶۰۰ نیت روشنایی و رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ پیکسل، تراشه پرچم‌دار Snapdragon 8 Gen 2 و باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت با پشتیبانی از شارژ سریع ۹۰ وات دیگر امکانات بهترین گوشی شیائومی از نظر دوربین را شکل می‌دهند.

شیائومی 13T پرو

«شیائومی ۱۳ تی پرو» مجموعاً از چهار دوربین استفاده می‌کند که سه‌تای آن‌ها در قاب پشتی و یکی هم به عنوان سلفی عمل می‌کنند. ماژول سه‌گانه دوربین‌های اصلی از سه دوربین واید، تله‌فوتو و اولتراواید در کنار یک فلاش LED تشکیل شده است. دوربین اصلی به حسگر ۵۰ مگاپیکسلی سونی IMX 707 با ابعاد 1/1.28 (حدود ۰٫۷۸ اینچ) با لنز ۲۴ میلی‌متری f/1.9 هفت پارچه و لرزشگیر اپتیکال تصویر مجهز شده است.

دوربین تله‌فوتو از حسگر ۵۰ مگاپیکسل OV50D امنی ویژن با ابعاد کوچک‌تر 1/2.88 (حدود ۰٫۳۵ اینچ) و لنز پنج پارچه‌ی ۵۰ میلی‌متری f/1.9 بهره برده و دوربین اولتراواید نیز به حسگر ۱۳ مگاپیکسل OV13B امنی ویژن با ابعاد 1/3.6 (حدود ۰٫۲۷ اینچ) با لنز پنج پارچه‌ی ۱۵ میلی‌متری f/2.2 مجهز شده است. دوربین تله‌فوتو ۲ برابر زوم اپتیکال را با فوکوس خودکار تشخیص فازی ارائه می‌دهد و فوکوس دوربین فوق‌عریض نیز روی بی‌نهایت ثابت خواهد بود.

عنوان ضعیف‌ترین دوربین ۱۳ تی پرو را به دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی آن می‌توان داد. حسگر IMX596 سونی با لنز ۲۶ میلی‌متری f/2.2 همراه شده است که خروجی‌هایی ۵ مگاپیکسلی ارائه می‌دهد و بازهم خبری از ضبط ویدئو 4K توسط دوربین سلفی نیست.

این گوشی که گواهی IP68 دارد و شیائومی وعده‌ی به‌روزرسانی تا ۴ نسخه‌ی اندروید و پنج سال آپدیت امنیتی را در مورد آن داده، از ویژگی‌هایی مانند نمایشگر ۶٫۶۷ اینچ ۱۴۴ هرتز OLED با پشتیبانی از ۶۸ میلیارد رنگ و استانداردهای HDR مانند دالبی ویژن و HDR10+، تراشه قدرتمند Dimensity 9200 پلاس، حداقل ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی از نوع UFS 4.0 و باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت با شارژر فوق سریع ۱۲۰ وات بهره‌مند است.

شیائومی 13T

10 سایت برتر هوش مصنوعی در سال 2023

شیائومی ۱۳ تی از هر نظر بسیار شبیه برادر بزرگ‌تر خود، یعنی شیائومی ۱۳ تی پرو است و تنها چند تقاوت باهم دارند؛ پس از ذکر مجدد مشخصات این گوشی خودداری کرده و تنها به توضیح تفاوت‌هایشان اکتقا می‌کنیم.

ابتدا از سیستم دوربین که موضوع این مقاله است شروع می‌کنیم؛ باید گفت که هیچ تفاوتی در ساختار سخت‌افزاری دوربین بین این دو گوشی وجود ندارد و تنها به دلیل تراشه‌های متفاوت این دو گوشی، پشتیبانی از ضبط ویدئو 8K در نسخه‌ی غیر پرو در دسترس کاربران نخواهد بود؛ همچنین چون قدرت پردازشی و ISP این دو تراشه تفاوت دارد، ممکن است در خروجی عکس‌ها و پردازش آن‌ها اختلافاتی بین این دو گوشی مشاهده شود.

پس نقاط اختلاف این دو گوشی تراشه Dimensity 8200 Ultra مدیاتک، فضای ذخیره‌سازی از نوع UFS 3.1، وای‌فای ۶ ( در نسخه‌ی پرو وای‌فای ۷ پشتیبانی می‌شود) و حداکثر توان شارژ ۶۷ وات است؛ همچنین وزن گوشی در نسخه‌ی استاندارد حدود ۷ تا ۹ گرم سبک‌تر از نسخه‌ی پرو خواهد بود.

شیائومی 12

با اینکه ساختار دوربین‌های پشتی شیائومی ۱۲ سه‌گانه است، اما خبری از دوربین تله‌فوتو برای دسترسی به زوم اپتیکال نیست. دوربین‌های تشکیل‌دهنده‌ی ماژول اصلی دوربین، واید، اولتراواید و تله‌ماکرو هستند و طبق انتظار یک دوربین عریض نیز وظیفه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری سلفی را عهده‌دار است.

دوربین اصلی از حسگر ۵۰ مگاپیکسل سونی IMX766 با ابعاد 1/1.56 (حدود ۰٫۶۴ اینچ) و لنز شش‌پارچه‌ی ۲۶ میلی‌متری f/1.9 با همراهی لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار تشخیص فازی بهره می‌برد.

دوربین بعدی از نوع فوق‌عریض و از حسگر ۱۳ مگاپیکسل OV13B10 امنی ویژن با ابعاد 1/3.06 (حدود ۰٫۳۲ اینچ) به‌همراه لنز ۱۲ میلی‌متری f/2.4 بهره می‌برد. دیگر دوربین ماژول سه‌گانه را یک حسگر ۵ مگاپیکسلی S5K5E9 سامسونگ با لنز تله‌ماکروی ۵۰ میلی‌متری f/2.4 با قابلیت فوکوس خودکار شکل می‌دهد.

دوربین سلفی نیز حسگری ۳۲ مگاپیکسل ساخت امنی‌ویژن به‌نام OV32B40 دارد که با یک لنز ۲۶ میلی‌متری f/2.5 همراه شده است. همچنان دوربین سلفی امکان ضبط ویدئو 4K را ندارد و حداثکر به رزولوشن 1080 و نرخ فریم ۶۰ محدود می‌شود.

از دیگر مشخصات شیائومی 12 می‌توان به نمایشگر ۶٫۲ اینچ ۱۲۰ هرتز OLED با پشتیبانی از ۶۸ میلیارد رنگ و استانداردهای HDR مانند دالبی ویژن و HDR10+، تراشه Snapdragon 8 Gen 1 و باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعت با شارژ سریع ۶۷ وات اشاره کرد.

شیائومی 12x

«شیائومی 12x» از نظر سخت‌افزار دوربین هیچ فرقی با «شیائومی ۱۲» ندارد و درکل این دو گوشی حتی از نظر ظاهری نیز بسیار شبیه هم هستند؛ پس اینجا هم از ذکر دوباره‌ی مشخصات دوربین خودداری کرده و تنها به توضیح تفاوت‌های این دو گوشی بسنده می‌کنیم.

اصلی‌ترین تفاوت این دو گوشی شیائومی در بخش تراشه است؛ شیائومی 12X قدرت پردازشی خود را از Snapdragon 870 می‌گیرد و از نظر عملکردی کمی پایین‌تر از شیائومی ۱۲ می‌ایستد. تفاوت بزرگ دیگری بین این دو گوشی دیده نمی‌شود؛ مگراینکه تفاوت قدرت پرازش و ISP دو گوشی تأثیر خود را در پردازش عکس‌ها و ویدئوهای ضبط‌شده با دو گوشی بگذارد.

۵ اشتباه رایج که به باتری آیفون شما صدمه می‌زند!

ارزان‌ترین گوشی مجهز به دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی، «ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس شیائومی» است. در قاب پشتی میان‌رده شیائومی سه دوربین دیده می‌شود و طبیعتاً یک دوربین هم در قاب جلویی به عنوان سلفی عمل می‌کند.

دوربین اصلی از حسگر ۲۰۰ مگاپیکسل HPX سامسونگ با ابعاد 1/1.4 (حدود ۰٫۷۱ اینچ) همراه لنز ۲۴ میلی‌متری f/1.6 بهره می‌برد. در این حسگر هر ۱۶ پیکسل مجاور به یک پیکسل بزرگ تبدیل می‌شوند و نهایتاً یک عکس ۱۲ مگاپیکسلی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد؛ البته HPX درواقع کوچک‌ترین حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی ساخت سامسونگ است و با چیزی که در گلکسی اس ۲۳ اولترا به کاررفته، کاملاً متفاوت خواهد بود.

دوربین بعدی از حسگر کوچک ۸ مگاپیکسل S5K4H7 ایزوسل سامسونگ به‌همراه لنز ۱۶ میلی‌متری f/2.2 با فوکوس ثابت‌شده روی بی‌نهایت استفاده می‌کند و در دوربین بعدی نیز حسگر ۲ مگاپیکسل OV02B1 امنی‌ویژن همراه لنز ۲۴ میلی‌متری f/2.4 ماکرو با فوکوس ثابت روی فاصله‌ی ۴ سانتی‌متری دیده می‌شود.

شیائومی برای دوربین سلفی حسگر ۱۶ مگاپیکسل IMX 471 سونی همراه یک لنز واید به کار برده که از HDR پشتیبانی کرده و توانایی ضبط ویدوهایی با حداکثر کیفیت 1080p@60fps را دارد.

ردمی نوت ۱۲ پرو 4G شیائومی

ماژول دوربین‌های پشتی ردمی نوت ۱۲ پرو 4G چهارگانه است که از ترکیب دوربین‌های واید، اولتراواید، ماکرو و عمق‌سنج تشکیل می‌شود. طبق انتظار یک دوربین هم در قاب جلویی وظیفه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری سلفی را عهده‌دار است.

دوربین اصلی از حسگری ۱۰۸ مگاپیکسلی ساخت ایزوسل سامسونگ با نام HM2 با ابعاد 1/1.52 (حدود ۰٫۶۵ اینچ) همراه لنز واید شش پارچه‌ی ۲۶ میلی‌متری f/1.9 با فوکوس خودکار تشخیص فازی بهره می‌برد.

دوربین بعدی ۸ مگایپکسلی از نوع اولتراواید است که از لنز سوپرواید با f/2.2 و زاویه دید ۱۲۰ درجه‌ای بهره می‌برد و حسگری که در پس لنز قرار گرفته IMX355 سونی نام دارد. تکمیل‌کننده‌ی جزیره‌ی دوربین‌ها دو ماژول دو مگاپیکسل است که یکی به‌عنوان دوربین ماکرو دیگری به عنوان حسگر عمق‌سنج عمل خواهند کرد.

حسگر ۱۶ مگاپیکسل سونی IMX471 با ابعاد یک‌سوم اینچ همراه لنز ۲۰ میلی‌متری f/2.4 نیز به عنوان دوربین سلفی انجام وظیفه می‌کند؛ همچنین نمایشگر ۶٫۶۷ اینچ ۱۲۰ هرتز OLED، تراشه Snapdragon 732G و باتری ۵۰۰۰ میل‌آمپرساعت با شارژر ۶۷ وات از دیگر امکانات ردمی نوت ۱۲ پرو 4G شیائومی محسوب می‎شوند.

ردمی نوت ۱۲ اس

«ردمی نوت ۱۲ اس» از همان حسگر ۱۰۸ مگاپیکسل HM2 سامسونگ در دوربین اصلی خود بهره می‌برد و به همراه یک دوربین اولتراواید و یک ماکرو ماژول دوربین‌های سه‌گانه پشتی را تکمیل می‌کنند.

دوربین اصلی به لنز واید ۲۶ میلی‌متری f/1.9 با فوکوس خودکار تشخیص فازی مجهز است. دوربین اولتراواید یک حسگر کوچک ۸ مگاپیکسل با ابعاد یک‌چهارم اینچ همراه لنز سوپرواید با زاویه دید ۱۱۸ درجه‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

دیگر دوربین این گوشی در قاب پشتی، یک ماکروی ۲ مگاپیکسلی است. یک دوربین ۱۶ مگاپیکسل مجهزبه لنز واید نیز وظیفه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری سلفی را برعهده دارد. نمایشگر OLED و ۹۰ هرتزی ۱۲ اس اندازه‌ای ۶٫۴۳ اینچی دارد تا از همین‌جا خوش‌دست بودن گوشی مشخص باشد.

تراشه Helio G96 مدیاتک و باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت با شارژر داخل‌جعبه‌ای ۳۳ وات نیز از دیگر ویژگی‌های میان‌رده دوربین‌محور شیائومی محسوب می‌شوند.

ردمی نوت ۱۰ اس

عنوان آخرین و ارزان‌ترین محصول فهرست بهترین گوشی شیائومی از نظر دوربین به «ردمی نوت ۱۰ اس» می‌رسد. این گوشی مجموعاً پنج دوربین دارد که چهارتای آن‌ها در پشت و یکی در جلوی گوشی به‌عنوان سلفی عمل می‌کند.

دوربین اصلی به حسگر ۶۴ مگاپیکسل OV64B امنی ویژن با ابعاد 1/1.97 (حدوداً یک‌دوم اینچ) مجهز شده که لنز واید ۲۶ میلیل‌متری f/1.8 با فوکوس خودکار تشخیص فازی آن‌ را همراهی می‌کند. دوربین اولتراواید از حسگر ۸ مگاپیکسل IMX355 سونی به همراه لنز سوپرواید با زاویه‌دید ۱۱۸ درجه‌ای استفاده می‌کند.

دو دوربین دیگر که بیشتر حکم دکور و القای استفاده از دوربین‌های بیشتر را دارند، یک ماکرو و یک عمق‌سنج دو مگاپیکسلی هستند. دوربین سلفی نیز از نوع واید و ۱۳ مگاپیکسلی است. در مجموع دوربین‌ها خبری از لرزشگیری سخت‌افزاری نیست و گوشی به‌طور نرم‌افزاری آن‌ را روی ویدئوها اعمال می‌کند.

نمایشگر گوشی متأسفانه ۶۰ هرتزی است، اما از پنل OLED با اندازه‌ی ۶٫۴۳ اینچ بهره می‌برد؛ همچنین تراشه ردمی نوت ۱۰ اس Helio G95 مدیاتک و ظرفیت باتری نیز طبق معمول ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی است و برای شارژ مجدد از حداکثر توان ۳۳ وات پشتیبانی می‌کند.

منبع: زومیت

جواب

Your email address will not be published.