دولت ایالات متحده در حال طراحی یک شبکه ریلی بسیار پیشرفته در سطح ماه است که میتواند به گسترش حضور بشر در فضا کمک کند. این سیستم ریلی پیشنهادی که از حمایت وزارت دفاع آمریکا برخوردار است، قادر خواهد بود انسانها و تجهیزات را به سرعت و با کارایی بالا در سطح ماه جابجا کند.
این راهآهن ماه که توسط شرکت معتبر هوافضایی نورثروپ گرومن طراحی شده، قرار است امکانات اقتصادی مهمی را در فضای ماه ایجاد کند. نمایندگان این شرکت اظهار کردهاند: «شبکه راهآهن ماه میتواند انسانها، تجهیزات و منابع را برای انجام فعالیتهای تجاری در ماه حمل و نقل دهد و به ایجاد یک اقتصاد فضایی برای ایالات متحده و شرکای بینالمللی کمک کند.»
نورثروپ گرومن از میان ۱۴ شرکتی بود که در دسامبر ۲۰۲۳ توسط آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی ایالات متحده (DARPA) برای شرکت در مطالعه Luna-10 انتخاب شد. هدف این مطالعه ایجاد ایدههای نوین فناوری برای تسهیل حضور انسان در فضای دور بوده است.
این شرکت اعلام کرده که با تعیین منابع لازم برای ایجاد یک شبکه ریلی در ماه، تهیه فهرست هزینهها و ریسکها، شناسایی نمونهها و تجزیه و تحلیلهای یک سیستم ریلی عملیاتی در ماه، به این مطالعه کمک خواهد کرد. همچنین، مفاهیمی را برای اجرای این سیستم با استفاده از رباتها، از جمله مسطحسازی و آمادهسازی پایه، قرار دادن و تراز کردن ریل، اتصال و تکمیل، بازرسی، نگهداری و تعمیر را بررسی خواهد کرد.
با این حال، نورثروپ گرومن هنوز اطلاعات مالی دقیق را اعلام نکرده است، اگرچه درآگوست سال گذشته DARPA یک تخمین اولیه اعلام کرد که بیش از ۱,۰۰۰,۰۰۰ دلار نخواهد بود.
شرکتهای اسپیس ایکس الان ماسک و بلو اوریجین جف بزوس نیز جزء شرکتهایی هستند که توسط دارپا برای شرکت در مطالعه Luna-10 انتخاب شدهاند، اما هنوز جزئیات مشارکت آنها فاش نشده است.
شرکتهای اسپیس ایکس الان ماسک و بلو اوریجین جف بزوس نیز جزء شرکتهایی هستند که توسط دارپا برای شرکت در مطالعه Luna-10 انتخاب شدهاند، اما هنوز جزئیات مشارکت آنها فاش نشده است.
دکتر مایکل نایاک، مدیر برنامه دفتر فناوری راهبردی دارپا، اظهار کرد که این مطالعه میتواند «نگرش جامعه غیرنظامی را نسبت به فضا تغییر دهد و فعالیتهای تجاری در ماه و اطراف آن در آینده ۱۰ ساله را تحت تأثیر قرار دهد».
در همین حال که ایالات متحده سعی دارد زیرساختهای تجاری در ماه را توسعه دهد، ناسا نیز برنامه دارد که کاوشگر VIPER را در سال جاری به منطقه قطب جنوب ماه ارسال کند. این ماموریت به دنبال یافتن منابع آب یخزده است که میتواند به تأمین نیازهای انسانی در ماه کمک کند. هند اولین کشوری بود که در آگوست سال گذشته موفق به فرود کاوشگر در قطب جنوب ماه شد و ایالات متحده همچنین یک ماه پیش با فرود کاوشگر اودیسئوس، حضور خود را در این منطقه تثبیت کرد.