بدون شک گوشیهای اندرویدی یکی از محبوبترین گجت های هوشمند جهان هستند، اما احتمالا بسیاری از کاربران از امکانات و کاربرد های جذاب گوشی های اندرویدی بیخبر هستند. این گوشیهای هوشمند ویژگیهای جذاب ناشناختهای دارند که استفاده از آنها میتواند روی روال زندگی کاربران تاثیر داشته باشد.
از تبدیل گوشی به یک سیستم امنیتی خانه و انجام خودکار کارهای روزمره شما با کمک Google Assistant گرفته تا پیمایش در رسانههای اجتماعی و گپ زدن با دوستان، همگی با استفاده از گوشیهای مجهز به پلتفرم اندروید امکان پذیرند. علاقمندان به تناسب اندام میتوانند با جفت سازی گوشی با اسکنرهای بیومتریک، آن را به یک ردیاب تناسب اندام تبدیل کنند.
ویژگی شارژ معکوس اندروید میتواند در مواقع اضطراری به عنوان یک پاوربانک عمل کند. هر یک از این قابلیتها سازگاری و قدرت تلفنهای اندرویدی را به نمایش میگذارند و آنها را به ابزاری ضروری در زندگی مدرن تبدیل میکنند. برای آنکه از گوشی خود نهایت استفاده را بکنید، در اینجا فهرستی از ۱۰ کاربرد جذاب گوشی های اندرویدی ارائه کردهایم که احتمالا بسیاری از شما از آنها مطلع نیستید.
معرفی بهترینهای جهان؛ وبسایتهایی که احتمالا از وجودشان خبر ندارید!
۱- کنترل از راه دور همه کاره
یکی از ویژگیهایی که اغلب کاربران اندرویدی آن را نادیده میگیرند، قابلیت تبدیل گوشی به یک ریموت کنترل است. این کار به سیستم خانه هوشمند گران قیمت نیاز ندارد، بسیاری از دستگاههای خانگی از تلویزیون گرفته تا اپنکه و دستگاه تهویه هوا، همگی با استفاده از سیگنال مادون قرمز کار میکنند و از همین رو همهی آنها با استفاده از گوشی هوشمندتان کنترل میشوند.
اپلیکیشنهای متعددی وجود دارند که میتوانند گوشی هوشمند را به یک کنترل از راه دور تبدیل کنند. البته به شرطی که دستگاه خانگی شما از ریموت کنترل پشتیبانی کند. از آنجا که روز به روز به تعداد گجتهای هوشمند اضافه میشود، لوازم زیادی وجود دارد که بتوانید با استفاده از گوشی خود از راه دور کنترل کنید. برای مثال با تبدیل گوشی اندرویدی خود به یک ریموت کنترل همه کاره میتوانید لوازم و دستگاههای داخل آشپزخانه خود را کنترل کنید، حتی زمانی که از خانه خود دور هستید.
۲- اسپلیت اسکرین و مالتی تسکینگ
بسیاری از دستگاهها قابلیتهایی مثل اسپلیت اسکرین و مالتی تسکینگ را ارائه میدهند. با وجود مفید بودن این قابلیتها، اما گاهی اوقات به اندازه یک نمایشگر دیگر یا دستگاه دوم کارآمد نیستند. حتی در صورت نداشتن مانیتور دوم، میتوانید با گوشی خود به تماشای ویدیو، پخش موزیک و دسترسی به وبکم کامپیوتر خود داشته باشید؛ اما برای این کار باید از قابلیت تصویر در تصویر (PiP) استفاده کنید یا سایز پنجرهها را تنظیم کنید.
با استفاده از تلفن خود به عنوان وبکم یا مانیتور دوم فضای بصری رایانه و قدرت پردازش را آزاد میکند. حتی اتصال دهندههایی برای اتصال آن به مانیتور کامپیوتر یا لپ تاپ وجود دارد. این روش میتواند بسیار مفید و حتی گزینهی بهتری باشد، زیرا اکثر وبکمها نسبت به گوشیهای اندرویدی کیفیت بسیار پایینتری را ارائه میدهند.
علاوه بر این، سیستم عامل اکثر گوشیهای اندرویدی دارای قابلیت PiP هستند. شما میتوانید حین استفاده از گوشی در یوتیوب هم فیلم تماشا کنید. این ویژگی برای تماشای ویدیو حین انجام بازی بسیار عالی و کاربردی است.
۳- ردیاب برای تناسب اندام
یکی از کاربرد های جذاب گوشی اندرویدی این است که با استفاده از برنامههای ورزشی و اسکنر بیومتریک مثل ساعت هوشمند یا یک دستگاه اختصاصی مثل Fitbit میتوانید گوشی اندرویدی خود را به یک ردیاب تناسب اندام فراگیر تبدیل کنید. در حالیکه بسیاری از برنامههای تناسب اندام حتی بدون اسکنر بیومتریک هم کار میکنند، اما جفت شدن با یک اسکنر، میتواند اطلاعات جامعتری از فعالیت ورزشی شما ارائه کند.
با استفاده از اپلیکیشنهای فیتنس میتوانید تعداد گامهایی که در طول روز برمیدارید را هم ردیابی کنید تا مطمئن شوید که مقدار پیادهروی لازم را انجام دادهاید. اگر بیشتر زمان کاری خود را پشت کامپیوتر و لپ تاپ صرف میکنید، این برنامهها میتوانند بسیار کاربردی باشند.
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که به سلامتی خود اهمیت میدهید، با استفاده از این اپلیکیشنها حتی میتوانید کالری دریافتی خود را ردیابی کنید و حتی یک برنامه رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید. برخی از این اپها میتوانند برنامههای تمرینی را بر اساس وزن و نوع بدن ارائه دهند. برای دانلود و نصب این اپلیکیشنها به گوگل پلی استور بروید و در آنجا بر اساس خواستهی خود برنامه ورزشی دلخواهتان را دانلود کنید.
۴- سنجش سطح صدا
اگر تا به حال برایتان پیش آمده که یکی از همسایگانتان از سر و صدای مهمانیای که در نیمه شب برگزار کردهاید گله کرده باشد، برای جلوگیری از این امر میتوانید از گوشی اندرویدی خود به عنوان یک صدا سنج استفاده کنید. برنامههای صدا سنج از گیرندههای تلفن شما برای خواندن دقیق دسیبل (Decibel) اتاقی که در آن قرار دارند استفاده میکنند.
با آنکه این قابلیت نیاز روزانهی شما محسوب نمیشود، اما اندازهگیری سطح دسیبل میتواند برای سلامت شنوایی شما مفید باشد. به عنوان مثال، اگر یک دفتر یا فضای کاری جدیدی گرفتهاید، تعیین سطح سر و صدا محیط و مکالمات افراد در آنجا به شما نشان میدهد که آیا دیوارهای آن عایق صدای خوبی دارند یا خیر.
علاوه بر این همانطور که در بالا اشاره کردیم، صدا سنجها میتوانند در سلامت شنوایی شما موثر باشند. هر صدای محیطی کمتر از ۷۰ دسیبل ایمن محسوب میشود و برای شنوایی شما ضرری ندارد. پس اگر فکر میکنید میزان سر و صدای منزل شما بسیار زیاد است، میتوانید از این قابلیت استفاده کنید و از این موضوع مطمئن شوید.
اگر به طور دائم و مدت طولانی در معرض صدای بیش از ۷۰ دسیبل قرار بگیرید، این موضوع میتواند به شنوایی شما آسیب برساند. علاوه بر این، مسئلهی دیگری که باید در نظر گرفته شود، صدای کوبهای است. صدای کوبهای بیش از ۱۲۰ دسیبل میتواند به شنوایی افراد آسیب برساند. اگر حس کردید که صدای محیطی بیش از حد بلند است، بهتر است با صدا سنج بررسی کنید و ببینید که آیا به استفاده از محافظ شنوایی نیاز دارید یا خیر؟
۵- سرور وب
یکی از دیگر کاربرد های جذاب گوشی اندرویدی استفاده از آن به عنوان یک سرور وب اختصاصی برای میزبانی از سایت یا شبکه خود استفاده کنید. به جای میزبانی از طریق یک هاستینگ وب، میتوانید از گوشی اندرویدی خود برای راه اندازی یک سایت کامل استفاده کنید.
اگر حجم فایلهای سایت شما زیاد است یا صاحب یک سایت حرفهای هستید، در ذخیره سازی و اندازه دادهها به مشکل خواهید خورد. اما اگر میخواهید از گوشی خود به عنوان سرور یک سایت شخصی پیش پا افتاده یا یک سایت کاملا متنی استفاده کنید، مشکلی نخواهید داشت.
اپلیکیشنهایی هستند که تمام جوانب فنی را در پس زمینه انجام میدهند. اپلیکیشنهایی مثل Servers Ultimate یا Tiny Web مستقیما روی گوشی اندرویدی شما نصب شده و موارد مورد نیاز برای راه اندازی اولیه با یک آدرس IP استاتیک یا داینامیک را در اختیار شما میگذارد. سپس باید از DNS برای کمک به راهاندازی استفاده کرده و سایت خود را اجرا کنید. شما نمیتوانید معمولا سایت خودتان را مستقیما از روی گوشیتان ویرایش کنید، اما میتوانید فایلهای مورد نیاز برای تغییر وبسایتتان را از این طریق آپلود کنید.
استفاده از اندروید بهعنوان یک وب سرور شخصی راه عالی برای آزمایش پروژههای ابتدای و ایدههای شما است. این میتواند باعث کاهش هزینههای خرید سرور در ابتدای راه شود و روش خوبی برای انتشار سریع و آنلاین محتوای مورد نظرتان است.
۶- دوربین امنیتی یا مانیتور کودک
یکی از مفیدترین کاربردهایی که گوشی اندرویدی قدیمی شما میتوانند داشته باشند، تبدیل آنها به یک سیستم امنیتی خانگی است. برای اینکار اپلیکیشنهایی وجود دارند که میتوانند تلفن قدیمی شما را به یک دوربین تبدیل کنند. تبدیل یک گوشی اندرویدی به یک دوربین امنیتی ساده کار سخت و پرهزینهای نیست.
برای این کار باید در گوگل پلی استور یک اپلیکیشن انتخاب کرده و آن را دانلود کنید. پس از راه اندازی آن اپلیکیشن، میتوانید به آن اجازه دسترسی به دوربین و اسپیکرهای گوشی را بدهید تا از آنها به عنوان دوربین امنیتی استفاده کند. با آنکه برخی از برنامههای دوربین امنیتی رایگان هستند، اما ممکن است برای نصب برخی از برنامهها نیاز باشد که ۵ الی ۲۵ دلار پرداخت کنید.
این سیستمهای امنیتی DIY همه کارهاند و امکان نظارت خانه از راه دور را برای شما فراهم میکنند. از این دوربین امنیتی حتی میتوانید برای نظارت و محافظت از فرزند، کودک یا حیوان خانگی خود هم استفاده کنید. از آنجایی که گوشی هوشمند قدیمی شما دوربین و اسپیکر دارد، نیازی به هزینه و اضافه کردن لوازم سخت افزاری دیگری ندارید. شاید نهایتا نیاز باشد که برای قرار دادن گوشی یک سه پایه تهیه کنید.
علاوه بر این، میتوانید از تلفن قدیمی خود به عنوان دوربین رو داشبوردی در اتومبیلتان استفاده کنید. برخی از اپلیکیشنها قابلیت ذخیرهسازی ابری دارند که امکان ضبط دادههای چند روزه را برای شما فراهم میکنند، این اطلاعات در فضای ابری آپلود میشوند، از این رو در صورت آسیب دیدن گوشی قدیمی به راحتی میتوانید ویدیوها و اطلاعات ذخیره شدهی آن را بازیابی کنید.
۷- شارژ معکوس
بسیاری از گوشیهای اندرویدی جدید قابلیت شارژ معکوس دارند. با وجود آنکه استفاده از این قابلیت خیلی توصیه نمیشود، اما در مواقع ضروری میتواند کمک حال شما باشد. در واقع قابلیت شارژ معکوس تلفن شما را به یک پاوربانک اضطراری تبدیل میکند. به جای آنکه برای شارژ کردن به پریز یا منبع برق نیاز باشد، از شارژ گوشی اندرویدی شما برای شارژ کردن چیزهایی مثل لوازم جانبی و … استفاده میشود.
برای آنکه بفهمید گوشی شما از شارژ معکوس پشتیبانی میکند یا خیر، میتوانید نام و مدل آن را در مرورگر خود سرچ کنید یا اینکه وارد تنظیمات باتری آن گوشی شوید. اگر این قابلیت را داشت، میتوانید از طریق تنظیمات باتری آن را فعال یا غیرفعال کنید.
برخی از تلفنهای اندرویدی حتی شارژ بیسیم معکوس را ارائه میدهند. برای استفاده از آن کافیست تا از طریق تنظیمات باتری گوشی قابلیت شارژ معکوس را فعال کنید و گوشی خود را روی یک سطح مثل میز و … به پشت قرار دهید. قسمت شارژ بیسیم معمولا در پشت گوشی قرار دارد، پس برای شروع شارژ باید دستگاه دیگر خود را پشت آن گوشی که شارژ بیسیم معکوس ارائه میدهد، قرار دهید. فقط توجه داشته باشید که این روش شارژ کردن معمولا کندتر از حالت شارژ سیمی است و همچنین باید مطمئن باشید که چیزی بین گوشی و دستگاهی که شارژ میکنید وجود ندارد.
۸- استارت خودرو (کلید دیجیتال)
کسانی که در مناطق بسیار گرم یا بسیار سرد زندگی میکنند، متوجه ارزش و کارایی این ترفند میشوند. استفاده از گوشی اندرویدی برای روشن کردن ماشین از راه دور میتواند بسیار بدرد بخور و کارآمد باشد. اگر برای شما هم پیش آمده که در یک صبح برفی برای رفتن به محل کار خود زودتر از خواب بیدار شده باشید و تا گرم شدن بخاری ماشین و آب شدن یخهای روی شیشه حسابی منتظر مانده باشید، این ترفند بسیار کمک حال شما خواهد بود.
لید دیجیتال به شما این امکان را میدهد که ماشین خود را از راه دور یا حتی از داخل خانه استارت بزنید. هنگامی که شما مشغول آماده شدن هستید میتوانید با استفاده از یک دکمه ماشین خود را استارت زده و بخاری آن را روشن کنید. به این ترتیب تا شما سوار ماشین شوید، داخل آن گرم شده و دیگر نیازی نیست که منتظر بمانید. با این حال، این قابلیت برای همه نیست. از این قابلیت معمولا میتوان در خودروهای جدیدی که سوئیچ دیجیتالی دارند، استفاده کرد.
۹- مدیریت آسان کارهای روزمره با Routines
گوشیهای اندرویدی فراتر از چیزی که فکرش را میکنید، عمل میکنند. به عنوان مثال Google Assistant خیلی پیشرفتهتر از آن است که فقط به سوالات پیش پا افتادهی شما پاسخ دهد. قابلیت Routines دستیار صوتی گوگل میتواند به هر دستگاه هوشمندی که به آن وصل شده را به صورت اتوماسیون اداره کند.
به لطف این اتوماسیون میتوانید لوازمی مثل چراغها، تلویزیونها و … را از طریق دستیار صوتی گوگل در گوشی اندرویدی خود کنترل کنید. به طور مثال شما میتوانید روتینی را تنظیم کنید که با برداشتن گوشی و گفتن عبارت «صبح بخیر» چراغهای هوشمند اتاق شما روشن شده و قهوه ساز یک فنجان قهوه داغ برای شما آماده کند.
روتین خودکار را هم به همین شیوه میتوان مدیریت کرد. اگر تلویزیون را در زمان تعیین شده روشن کنید، این سیستم میتواند اسپیکرها، نور کم صفحه و … را تنظیم کند. این موارد را میتوانید به گونهای تنظیم کنید که در شرایط خاص یا گفتن عبارت تعیین شده به صورت خودکار اجرا شوند.
۱۰- تایپ با یک دست
حتما مجبور نیستید زمان زیادی را صرف یادگیری افزایش سرعت تایپ کنید تا سرعت نوشتن خود را بالا ببرید. ممکن است یادگیری تایپ کردن با کیبوردها برای شما دشوار باشد؛ بهخصوص در دورانی که ما عادت کردهایم با گوشی هوشمند خود یک دستی تایپ کنیم.
کیبورد گوشیها از زمان صفحه کلید قدیمی T9 (برای نوشتن هر حرف لازم است هر کلید را چندبار فشار دهید) تاکنون مسیر طولانی را پشت سر گذاشتهاند. برای مثال، در حال حاضر برنامهی Gboard گوگل، به لطف قابلیتهایی مثل پیش بینی کلمات و تایپ Swipe (کشیدن انگشت) کیبورد گوشیهای هوشمند، سرعت تایپ شما را به طرز چشمگیری افزایش دادهاند.
در این روش به جای ضربه روی هر کلید به صورت جداگانه، میتوانید انگشت خود را بدون اینکه بلند کنید از حرفی به حرف دیگر بکشید و کلمات مورد نظر را در یک حرکت روان و پیوسته بنویسید. Gboard براساس ردیابی الگوی حرکت انگشتهای شما روی کیبورد، به طور هوشمندانهای کلمهی مورد نظر شما را پیش بینی میکند. این روش نوشتن پیام را برای شما بسیار راحت میکند و شما میتوانید حین انجام کارهای دیگر خود، با یک دست خود مشغول تایپ کردن هم باشید.
منبع: گجتنیوز