کره جنوبی؛ گران‌ترین کشور جهان برای تحصیل فرزندان

سوالات امتحانی «قاتل» معمولا از مطالبی استخراج می‌شوند که در برنامه درسی مدارس دولتی پوشش داده نمی‌شوند و همین عامل سبب شده تا خانواده به فکر چاره دیگری باشند.

دولت کره جنوبی روز دوشنبه از طرح‌هایی با هدف محدود کردن هزینه کردهای روزافزون خانواده‌ها برای آموزش خصوصی رونمایی کرد. این هزینه‌های گزاف به عنوان عامل اصلی کاهش نرخ باروری در این کشور محسوب می‌شود.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که آقای «یون سوک یول» رئیس جمهوری کره جنوبی در ماه جاری میلادی از نحوه انتخاب سوالات آزمون‌های ورودی کالج انتقاد کرد. آنطور که گفته شده است، این آزمون‌ها سؤالاتی را در بر می‌گیرد که در برنامه درسی مدارس دولتی نیستند، و به حدی دشوار و پیچیده هستند که به آن‌ها لقب «سوالات قاتل» داده شده است.

«لی جوهو» وزیر آموزش و پرورش کره جنوبی در نشستی اعلام کرد که «چرخه معیوب سوالات قاتل را در امتحانات، که منجر به رقابت بیش از حد دانش آموزان و والدین برای [دسترسی به] آموزش خصوصی می‌شود، را قطع خواهیم کرد.»

این وزارتخانه همچنین متعهد شد که در جهت حذف تبلیغات دروغین و اغراق‌آمیز مدارس خصوصی برای آمادگی امتحانات گام بردارد و «کارتل‌های» آموزش خصوصی را سرکوب کند.

پیش‌تر رسانه‌های محلی در مورد احتمال وجود ارتباط بین صنعت آموزش خصوصی و مقامات آموزش دولتی در تنظیم امتحانات ورودی کالج و جا انداختن ضرورت نیاز به معلم خصوصی، گزارش داده بودند.

با وجود کاهش جمعیت دانش‌آموزی در کره جنوبی، خانواده‌‌های کره‌ای سال گذشته میلادی به میزان بی‌سابقه‌ای، ۲۶ تریلیون وون (نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار) را صرف آموزش خصوصی کردند.

بر این اساس، از هر ۱۰ دانش آموز، هشت نفر از نظام آموزشی خصوصی مانند شرکت در دوره‌های آمادگی کالج معروف به «هاگوون یا مدارس انتفاعی» استفاده می‌کنند.

بر اساس گزارشی که در سال گذشته منتشر شد، این اتکای شدید به نظام آموزشی خصوصی در کره جنوبی باعث شده است تا بالاترین هزینه تربیت کودک در جهان به این کشور تعلق بگیرد و کمترین نرخ تولد در جهان را داشته باشد.