در تازهترین گزارش شادی جهانی ۲۰۲۴، فنلاند برای سومین سال متوالی رتبه نخست را بهدست آورده است؛ اما کدام کشورهای آسیایی در صدر این فهرست قرار دارند؟
طبق گزارش سالانه شادی، فنلاند برای هفتمین سال متوالی شادترین کشور جهان باقی ماند. در این بررسی ۱۴۳ کشور جهان حضور داشتند. بنا به گزارش آیافال ساینس، ۲۰ کشوری که در صدر فهرست قرار گرفتند، عبارتاند از:
فنلاند، دانمارک، ایسلند، سوئد، اسرائیل، هلند، نروژ، لوکزامبورگ، سوئیس، استرالیا، نیوزیلند، کاستاریکا، کویت، اتریش، کانادا، بلژیک، ایرلند، چک، لیتوانی، انگلستان
گزارش شادی جهانی حاصل تلاش مشترک برخی از پژوهشگران برجسته و دانشمندان متخصص درزمینهی رفاه و بهزیستی است. رتبهبندی شادی در این مطالعه با دادههای نظرسنجی جهانی گالوپ پشتیانی میشود که ارزیابیهای میانگین زندگی افراد را که طی سه سال (از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳) انجام شده است، اندازهگیری میکند.
ده کشور برتر آسیایی در جدول شادترین کشورهای جهان عبارتاند از:
اسرائیل (رتبه ۵)
کویت (رتبه ۱۳)
امارات متحده عربی (رتبه ۲۲)
عربستان سعودی (رتبه ۲۸)
سنگاپور (رتبه ۳۰)
تایوان (رتبه ۳۱)
ازبکستان (رتبه ۴۷)
قزاقستان (رتبه ۴۹)
ویتنام (رتبه ۵۴)
تایلند (رتبه ۵۸)
کارشناسان دادهها را برحسب شش عامل کلیدی تجزیه و تحلیل کردند: امید به زندگی، سرانه تولید ناخالص داخلی، حمایتهای اجتماعی، فساد، بخشندگی و آزادی در تصمیمگیریهای زندگی. دادههای جمعآوریشده برای عوامل مذکور از سازمانهایی مانند بانک جهانی، سازمان بهداشت جهانی و نظرسنحی جهانی گالوپ به دست آمد.
بهعنوان مثال، سنگاپور ازنظر تولید ناخالص داخلی عملکرد بسیار خوبی داشت و همچنین ازنظر فساد پایینترین رتبه را در دادهها داشت؛ بدین معنا که کشور بسیار پاکی است و مردم آن ادراک بسیار پایینی از فساد دارند. علاوهبراین، سنگاپور در ایجاد امید به زندگی سالم، زندگی طولانی و سالم عملکرد خوبی دارد. اگرچه این کشور ازنظر حمایت اجتماعی درکشده، آزادی در انتخابهای زندگی و بخشندگی در رتبههای پایینتری قرار میگیرد.
طبق گزارش مذکور، میانمار، کامبوج، هند، سریلانکا و بنگلادش ازجمله کشورهایی هستند که کمترین شادی را دارند. ایران در جایگاه ۱۰۰ فهرست قرار گرفته است و افغانستان و لبنان در قعر فهرست قرار دارند. همچنین ایالات متحده برای اولین بار از جمع ۲۰ کشور نخست فهرست خارج شد و از رتبه ۱۵ سال گذشته در رتبه ۲۳ قرار گرفت که دلیل آن کاهش شدید احساس رفاه آمریکاییهای زیر ۳۰ سال عنوان شده است. کاستاریکا و کویت با قرار گرفتن در رتبه ۱۲ و ۱۳ وارد فهرست ۲۰ کشور برتر شدند.
منبع: زومیت